Aanvragen hoe werkt het?

Benodigdheden bij de aanvraag: Uw paspoort.

Benodigdheden bij de betaling: bankpas.

U vult uw gegevens in op het Eta aanvraagformulier. Als u de 4 stappen hebt doorlopen, controleert u of uw gegevens correct zijn ingevuld. Hierna klikt u op de knop "betalen". Als u voor meer reizigers een Eta aan wilt vragen dan klikt u op de knop "reiziger toevoegen" en vult voor hen de formulieren in, als u de formulieren ingevuld heeft klikt u dan op de knop "betalen". Nu komt u op de betaalpagina waar u uw keuze maakt uit een van de betalingsmogelijkheden en u maakt het bedrag over.

Als wij uw betaling ontvangen hebben, vragen wij uw reistoestemming direct voor u aan. Binnen 72 uur ontvangt u de officiële bevestiging van uw ETA reistoestemming op de email, doorgaans ontvangt u de toestemming dezelfde dag nog op uw email. De Canadese overheid neemt in uitzonderlijke gevallen 72 uur om de aanvraag nader te onderzoeken. Indien de Canadese overheid om extra documenten vraagt kan de procedure voor het aanvragen tot enkele weken duren.

U hoeft bij de douane geen bewijs van uw toegewezen ETA te tonen. Wij raden u echter wel aan voor eigen gebruik de bevestigings-email af te drukken en deze toch mee te nemen.

Het is erg belangrijk dat alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens op uw paspoort. De gegevens die u dient in te vullen zijn onder andere uw voornamen, achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens.

Wat zijn de paspoortvereisten bij de aanvraag?

Als u naar Canada reist, moet uw paspoort nog minstens geldig zijn gedurende uw geplande verblijf in Canada om toegelaten te worden. De ETA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ETA reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ETA reistoestemming moeten aanvragen.

Iedereen die naar Canada reist moet een machinaal afleesbaar paspoort hebben. Alle Nederlandse paspoorten die sinds 1995 zijn uitgegeven voldoen aan deze eis.

Een noodpaspoort is niet geldig als u naar Canada wilt reizen. Het beschikt niet over de vereiste chip en dus kan u de toegang tot Canada geweigerd worden.

Wanneer moet ik een ETA aanvraag indienen?

Aanvragen kunnen op elk moment voor aanvang van de reis naar Canada worden ingediend. Wij bevelen u aan een maand voor uw vertrekdatum een ETA aan te vragen. Doorgaans wordt binnen enkele uren een reistoestemming toegekend in bepaalde gevallen kan de Canadese immigratiedienst tot 72 uur nemen om tot een beslissing te komen.

Indien er gevraagd wordt om extra documenten aan te leveren door de Canadese immigratiedienst kan de procedure van de aanvraag tot enkele weken duren.

Wij raden u aan om ruim van te voren uw ETA reistoestemming aan te vragen en goed te controleren of uw paspoort bij uw vertrek gedurende uw gehele verblijf in Canada nog geldig is, zodat u dan nog op tijd kunt reageren en een nieuw paspoort kan aanvragen als dit nodig is. Indien u achteraf een visum blijkt nodig te hebben in plaats van een ETA dan heeft u ook voldoende tijd om deze aan te vragen. Het proces voor het aanvragen van een visum duurt namelijk gemiddeld een maand.

Kan ik ook een bevestiging van mijn ETA reistoestemming per post ontvangen?

Ja, wij kunnen u de bevestiging van uw reistoestemming ook per post toezenden. Hiervoor wordt €3,- extra in rekening gebracht.

Mijn kind is opgenomen in mijn paspoort, moet ik voor mijn kind een aparte ETA aanvragen?

Ja, u dient voor elk kind een aparte aanvraag in te dienen, het is helaas niet mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen.

Kan ik een ETA voor iemand anders aanvragen?

Ja, indien u alle juiste gegevens heeft is een ETA aanvragen voor iemand anders geen probleem.

Kan ik ook voor meerdere personen tegelijk een aanvraag indienen?

Ja, bij eta-aanvragen.nl kunt u een groepsaanvraag indienen. Aan het einde van het formulier heeft u de mogelijkheid reiziger toevoegen te kiezen. U krijgt dan steeds een nieuw formulier dat u kunt invullen en verloopt verder exact hetzelfde.

Hoeveel kost een ETA aanvraag bij etacanada-aanvragen.nl?

Bij ons kunt u uw ETA online eenvoudig, snel en veilig aanvragen. Wij vragen per aanvraag van een ETA een vergoeding van €12,- voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs van de ETA zoals deze wordt bepaald door de overheid van Canada. Dit bedrag is vastgesteld op $7 CAD. Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €17,- per aangevraagde ETA.

Wilt u ook een bevestiging van uw reistoestemming per post ontvangen, dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden bij etacanada-aanvragen.nl?

Bij ons heeft u de keuze uit de hieronder staande betalingsmogelijkheden:< p>

  1. Ideal
  2. Bancontact/Mister Cash

Ik heb mijn reistoestemming niet binnen 72 uur ontvangen, wat moet ik doen?

U kunt ons bellen of mailen. Als u uw persoonlijke referentienummer aan ons doorgeeft kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Wij zullen dan achterhalen wat de reden hiervan is.

In uw bevestigingsmail kunt u uw persoonlijk referentienummer terugvinden. Met dit nummer kunnen wij de status van uw aanvraag inzien.

Mijn ETA reistoestemming is afgewezen, wat nu?

U kunt een spoedvisum aanvragen bij de Canadese Ambassade. Houdt er rekening mee dat de procedure voor het aanvragen van een visum langer kan duren.

Een andere mogelijkheid is om een herziening aan te vragen bij het Federal Court of Canada. Omdat het een complexe procedure is wordt er aangeraden een advocaat u te laten helpen tijdens het proces.

Ik ben inwoner van de Nederlandse Antillen, kan ik ook een ETA Canada aanvragen?

Als u een paspoort heeft afgegeven door het Koninkrijk der Nederlanden kunt u gewoon een ETA aanvragen. In het aanvraagformulier moet u dan bij de vraag "Land van afgifte van het paspoort" Nederland in vullen.

Ik heb een fout gemaakt bij het invullen waardoor de gegevens op mijn ETA niet overeenkomen met mijn paspoort. Is mijn ETA geldig om te reizen naar Canada?

Nee, uw ETA is ongeldig. U zult een nieuwe aanvraag moeten indienen en opnieuw moeten betalen.