Hoe werkt het

 

Benodigdheden bij de aanvraag: Uw paspoort

Benodigdheden bij de betaling: Bankpas of creditcard

U vult uw gegevens in op het ETA aanvraagformulier. Wanneer u de 4 stappen heeft doorlopen, controleert u of uw gegevens correct zijn ingevuld. Hierna klikt u op de knop "betalen". Als u voor meer reizigers een ETA aan wilt vragen dan klikt u op de knop "reiziger toevoegen" en vult voor hen de gegevens in. Als u de formulieren ingevuld heeft dan klikt u op de knop "betalen". Nu komt u op de betaalpagina waar u uw keuze maakt uit een van de betaalmogelijkheden en u maakt het bedrag over.

Als wij uw betaling ontvangen hebben, controleren wij de aanvraag op eventuele fouten en wordt de aanvraag direct ingediend bij Citizenship and Immigration Canada. Binnen 72 uur ontvangt u de officiële bevestiging van uw ETA voor Canada op de email. Doorgaans ontvangt u de toestemming binnen enkele uren op uw email. Wanneer het CIC om extra documenten vraagt kan de procedure van het aanvragen tot enkelen weken duren.

Het is erg belangrijk dat  alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens op uw paspoort.De gegevens die u dient in te vullen zijn onder andere uw voorna(a)m(en), achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens.

Als u niet goed weet wat u moet invullen bij een bepaalde vraag, dan kunt u met de muis op 'i' gaan staan voor extra instructies bij de vraag.