11 augustus 2016
Terug

Wist je dat?

Wist je dat…

Na Rusland, Canada het grootste land is van de hele wereld? Rusland is 17.098.246 km² groot en Canada heeft een oppervlakte van 9.984.670 km². Rusland heeft ± 146.270.330 inwoners terwijl Canada er ± 35.099.836. Qua oppervlakte en inwoners verschilt het nogal, terwijl ze elkaar toch opvolgen.

Wist je dat…

Canada officieel tweetalig is? Het is voor ons bijna niet te merken maar in Quebec spreken ze voornamelijk Frans en in de overige staten spreken ze Engels. Ongeveer een derde van de gehele bevolking spreekt er Frans.

Wist je dat…

Ottawa de hoofdstad is van Canada? Op 31 december 1857 werd Ottawa gekozen als hoofdstad van Canada. Dit terwijl ze zichzelf niet als kandidaat hadden opgegeven maar dit leek Canada destijds de meest strategische keuze gezien kandidaten zoals Montreal en Toronto een uitgesproken Franse of Engelse traditie uitstraalden.

Wist je dat…

Canada twee officiële nationale sporten heeft? Dit zijn ijshockey en lacrosse. Hockey is dé sport der Canadezen. Deze sport werd namelijk in haar huidige vorm bedacht door de Canadezen en is een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Lacrosse is een mengelmoes van de sporten basketball, american, football, hurling, ijshockey en hockey. Basketball is overigens ook een Canadese uitvinding.

Wist je dat…

De allereerste landingsplaats voor UFO’s in 1967 werd gebouwd in Alberta? In Canada zijn door de jaren heen veel UFO’s gespot en zij geloven hier dan ook heilig in. Wij laten deze waarheid maar even in het midden.

Wist je dat?

IMAX, de elektrische rolstoel en het spel Trivial Pursuit Canadese uitvindingen zijn? Ook niet zo gek als je je bedenkt dat 42% van de Canadezen hoogopgeleid zijn. We kunnen dus wel stellen dat die Canadezen goed zijn in uitvindingen.

Wist je dat…

Er 15.500 van de 25.000 poolberen in Canada leven? Dit is ongeveer twee derde van de gehele populatie. Canada herbergt deze beren omdat dit een bedreigde diersoort was. Inmiddels is dat niet meer het geval, al hebben ze nog wel bescherming nodig om dit niet nogmaals te laten gebeuren. De reden waarom ze met uitsterven bedreigd werden, is vanwege overbevissing, olie-en gaswinning en het smelten van ijs in de zomer in hun jachtgebied.

Wist je dat…

Canada de langste kustlijn van de hele wereld heeft? Deze kustlijn is maar liefst 243.000 kilometer lang! Canada bestaat dan ook uit 8,62 % water van de totale landmassa. Gaat u binnenkort op vakantie naar Canada? Vraag dan alvast bij ons uw ETA Canada aan!

Lees ook het artikel over emigreren naar Canada