29 juni 2016
Terug

Hotspots van Vancouver

Bent u van plan om een rondreis te maken door het prachtige Canada? Wij hebben prachtige plekken geselecteerd in de stad Vancouver die er zeker toe doen om bezichtigd te worden.

Deze prachtige stad ligt in het westen van Canada. Vancouver staat bekend om haar kwaliteiten en milde klimaat, ook is de stad erg intrek bij toeristen. De stad is vaak het begin of het eind punt van een rondreis van west naar oost Canada. Ook wordt de stad steeds bekender voor een korte stedentrip. De meeste bezienswaardigheden van deze stad liggen in en rondom Downtown Vancouver, dus u heeft geen enorme afstanden af te leggen om alles gezien te hebben. Downtown Vancouver word omringd door water en er zijn in de loop der jaren veel hoge gebouwen gezet , dit zie je terug in de prachtige skyline van deze stad!

Capilano River Regional park

houten hangbrug vancouver

Het Capilano River Regional park is een prachtig park met misschien wel de mooiste attractie van Vancouver. De enorme houten hangbrug van 136 meter lang loopt dwars door het natuurgebied. Vanuit hier heb je prachtig uitzicht over het regenwoud. Vanaf dit natuurpark kun je samen met een gids het park verkennen. Naast de enorme hangbrug zijn er nog meer loopbruggen die over de rotsen lopen en door het bos. Voor kinderen is er genoeg te beleven, zo kom je langs een totempalen park, kun je vissen in het wild voeren en echte boomhutten bekijken.

Gastown 

Voor het winkelende publiek heeft deze stad ook van alles te bieden. In de oude binnenstad van Vancouver, het zogenoemde Gastown kunnen shopliefhebbers hun hart op, een tal van kleine boetiekjes en winkeltjes. Ook voor een hapje eten of een drankje kun je hier prima terecht. Gastown is erg in trek bij de architectuur , kunstenaars en acteurs.

Het stadspark Stanley Park is eigenlijk een natuurgebied, maar sinds 1888 is dit  gebied gebombardeerd als standspark. Jaarlijks komen hier zo`n 7 miljoen bezoekers om lekker te rusten in de natuur of te sporten. Het park beschikt over verschillende meren, zwembaden, stranden sportvelden, beelden kunst en diverse picknick en bbq plaatsen. Ook is hier het aquarium van Vancouver gevestigd. Hier kun je witte dolfijnen, orka`s haaien , walrussen en zeehonden bekijken. Ook zijn er dagelijks diverse shows te zien. Het Stanley Park is groter dan het Central Park in New York, enorm dus!

Houdt u van cultuur en wilt u eens wat anders zien, dan is Chinatown leuk om een dagje rond te lopen. Samen met New York en San Francisco behoort Chinatown Vancouver tot de grootste van Noord Amerika. Hoe het komt dat er in Vancouver zoveel Aziatische bevolking woont? Dit komt doordat de Canadezen een liefde hebben voor Aziatisch en Chinees eten, ze zijn ook dol op shusi.

Als u van plan bent een markt te bezoeken dan is Granville Island een echte aanrader. Op dit schiereiland bevindt zich de grootste openbare markt van Vancouver. Op deze markt staan vooral veel kraampjes met lokale producten, ook worden er diverse lokale lekkernijen aan de man gebracht.

walvis spotten

orka grijze walvis

Wie echt iets stoers wil doen, gaat walvis spotten! Net iets buiten Vancouver in Georgia wonen 3 walvisfamilies die elkjaar terug komen naar dit gebied om te eten van de heerlijke zalm die hier in overvloed zwemt. Ook kun je vanuit hier zeeleeuwen spotten met een daarvoor speciale zeeleeuwen tour. Van mei tot en met ongeveer eind september zwemmen de walvis families langs de kust. Met een grote vissersboot of rubberen boot ga je de zee op, op zoek naar de bultrugwalvis, grijze walvis of orka`s.

Een dagje een andere stad bezoeken kan met het watervliegtuig. In 35 minuten brengt het watervliegtuig je vanuit de haven in Vancouver naar de mooie stad Victoria. Onderweg heb je prachtige uitzichten over de stad en haar eilanden. Hier kun je dan lekker op je gemak rondstruinen en alle historische monumenten bekijken die deze stad rijk is. Elke uur gaat er vanuit de haven in Victoria weer een veerboot terug naar Vancouver.

Reistoestemming voor Canada

Let op: Vanaf 29 september 2016 is een ETA voor Canada verplicht. Ben je binnenkort van plan om per vliegtuig af te reizen naar Canada? Vergeet dan niet je ETA reistoestemming aan te vragen.

Wellicht vindt je het artikel verhuizen naar Canada ook interessant!