16 juni 2017
Terug

Veel animo voor kampeerreizen in Canada dit jaar

Voorgaande jaren werd er door kampeerders vaker gekozen voor Amerika, echter dit jaar is dat ineens het omgekeerde. Het is zelfs zo erg dat de meeste huurcampers al verhuurd zijn in het hoogseizoen. Maar gelukkig heeft WorldWide Campers hier iets op bedacht. Want er zijn nog steeds heel veel kampeer liefhebbers die het 150-jarig bestaan van Canada mee willen vieren.

 

Verklaring

De reisorganisaties waar je een camper kunt huren hadden deze groei van boekingen niet zien aankomen. Wat nou precies deze groei verklaard weten zij zelf ook niet. Het zou het 150-jarig bestaan van Canada kunnen zijn. Bezoekers van nationale parken hoeven dit jaar namelijk geen entree te betalen. Nou is het wel zo dat de Nederlander wel steeds meer naar Canada uitweek, maar Amerika bleef toch het favoriete kampeer land. 

 

Vorig jaar

WorldWide Campers constateerde in 2016 nog een stijging van 43% voor Amerika in vergelijking met 2015. Door deze forse stijging hebben de camperverhuurders in Amerika hier op ingespeeld en hun aanbod er op aangepast. Gezien er dit jaar meer vraag naar het huren van een camper in Canada is, heeft Amerika aanbiedingen te over, en Canada bijna niets meer. Maar zoals eerder gezegd, daar heeft WorldWide Campers iets op gevonden namelijk;

Camper ophalen vlakbij de grens van Amerika

WorldWide Campers heeft ook een vestiging in Seattle, wat vlak over de grens is,  en deze heeft nog genoeg beschikbare campers te huur. Ook werken ze samen met Best Time RV in Vancouver nog campers te huur in de maanden juli en augustus.

Rondreis door Amerika en Canada

Als je begint in Amerika, daar een camper huurt, dan doortrekt naar Canada en ook weer eindigt in Amerika is het probleem ook opgelost. In sommige gevallen is het niet eens nodig om de camper naar hetzelfde punt terug te brengen als waar je deze gehuurd hebt. Dit moet natuurlijk wel in overleg met de verhuurder.

Niet naar Canada gaan

Een hele flauwe optie eigenlijk, want wij kunnen ons heel goed voorstellen dat wanneer je je zinnen hebt gezet op het rondtrekken in Canada, je dan liever niet naar Amerika gaat. Wellicht een goede tip voor volgend jaar: boek op tijd!

Niet alleen in Canada is de vraag naar kampeerreizen gestegen maar ook in Europa. Er is namelijk een stijging geconstateerd van 17% in vergelijking met 2015. Wat nu enorm populair is, zijn de Baltische Staten dankzij een nieuwe camperverhuurder namelijk Touring Cars in Estland.