06 juli 2019
Terug

Typisch Canadees eten

Het is bijna zover! De reis naar Canada is aanstaande! Maar voordat u vertrekt wilt u toch nog wat onderzoek doen over Canada zelf. En als u op reis gaat naar Canada hoort daar ook het proeven van lokaal eten bij. Wij hebben een aantal specialiteiten voor u op een rij gezet. Zou u deze spectaculaire hapjes kunnen laten liggen? Bij ons loopt het water in elk geval al in de mond.

Poutine

Poutine is echt typisch Canadees, maar wat is poutine nu precies? Het is eigenlijk het meest simpele gerecht, maar niet iets wat wij Nederlands snel zullen bedenken om te maken. Het is een gerecht uit Quebec dat bestaat uit patat met jus en gesmolten kaas. Nu zult u misschien denken: wat is dat voor een gekke combinatie?! Maar geloof ons als we zeggen dat het zeker het proberen waard is. 

Nanaimo bar

De Nanaimo bar is een reep welke wordt genuttigd als dessert en vindt zijn oorsprong op Vancouver Island. De reep bestaat uit kruimeldeeg, een dikke laag crème-au-beurre (botercrème) en een heerlijk laagje chocolade. Naast deze reep bestaan er meerdere variaties, van gefrituurde repen tot repen met pindakaas smaak of zelfs chili smaak.

De Beavertail

De Beavertail is een heerlijke koek welke gemaakt is van gefrituurd volkorendeeg belegd met allerlei ongezonde lekkernijen als pindakaas, Nutella, M&M’s, koekjes en ga zo maar door. De Beavertail komt uit Ottawa en is gemaakt in de vorm van een beverstaart. Niet gek bedacht aan gezien de bever het nationale dier van Canada is.

Maple syrup

Maple syrup mag dan geen gerecht zijn, maar toch mag het niet ontbreken in dit lijstje met lekkernijen. In Nederland is esdoornsiroop erg duur, en als het een goedkoop flesje is dan kunt u ervan uit gaan dat het niet echt uit Canada komt. Ook mag u zich afvragen of het dan echte esdoornsiroop is. Wanneer u in Canada bent kunt u meteen een klein voorraadje inslaan, of gewoon lekker eten in de restaurants en cafés. Er zijn zelfs ware maple syrup farms waar u kunt zien hoe de siroop wordt getapt en verwerkt. Wellicht een tip voor de ware liefhebber!