26 juni 2018
Terug

National Park Pacific Rim

Voor de oprichting van het National Park Pacific Rim, in 1970, was de westkust van Vancouver Island voor toeristen onbereikbaar. Het was een onbekend, geïsoleerd stuk natuurgebied. Er waren geen hotels of andere accommodatie aanwezig. Er is heel veel veranderd, tegenwoordig bezoeken meer dan een miljoen toeristen de rotsachtige westkust van Vancouver Island. Het prachtige gebied met rotsachtige kustlijn en prachtige stranden is een ongerept natuurgebied. Het is een langgerekt Park wat ongeveer 75 kilometer lang is en bestaat uit een kuststrook en een regenwoud. 

Begin uw verkenning van een park altijd met het bezoek aan het Visitor Center. In dit geval Uncluele of Kwisitis Visitor Center. Bij het Kwisits Visitor Center op Wickannish Beach zijn verschillende tentoonstellingen en films over de geschiedenis van het park te zien. Er is speciale aandacht voor de First Nations. Mocht u daarin geïnteresseerd zijn dan kunt u ook nog informatie over de First Nations krijgen op de Nuu-chah-nulth trail. 

Bij de Visitor Centers heeft u eventueel een mogelijkheid om nog iets te kopen zoals eten, drinken en kaarten van de omgeving. Er zijn rangers aanwezig met wie u uw plannen kunt bespreken, deze kan u een laatste update geven over het weer en eventueel andere voorzorgsmaatregelen die u moet treffen. 

Wilt u het park in dan moet u een parkpas kopen. Op sommige trails is het verplicht om met minimaal met een groepje van 4 personen te wandelen.Bent u met minder personen? Wacht dan bij een Trailhead, dan komt u al snel medewandelaars tegen. Soms moet u ook in het bezit zijn van een vergunning als u bijvoorbeeld wilt overnachten in het National Park. Het is verstandig vooraf even te informeren bij het Visitor Center.

Long Beach is het meeste toegankelijke deel van het park. Het ligt tussen Tofino en Ucluelet. Het zestien meter lange zandstrand is het hele jaar ontzettend populair bij surfers. Dit is het enige surfstrand in Britisch Combia en in de zomermaanden is dit ook een gewillig strand voor de zonaanbidders. In de wintermaanden, wanneer het nog niet stormt op het strand, kunt u verschillende dieren spotten zoals; walvissen, zeehonden of zeeleeuwen.

In Barkley Sound, ligt het bekende Broken Islands Unit. Dit bestaat uit eilanden, rotsen, kanalen en veel afgelegen baaien. Deze archipel is van oudsher het territorium van de First Nations geweest. Heel veel van de spirituele locaties zijn nog in tact. U kunt hier alleen met de boot komen. Er komen hier verschillende excursies aan land. Het is ook een mogelijkheid om een kajak te huren en zelf op onderzoek uit te gaan.

Weersomstandigheden

Er zijn matige temperaturen met een overvloedige regenval. De ideale omstandigheden voor een prachtig groen regenwoud. 

Wandelen

Er zijn diverse wandelroutes in het National Park. Mooie wandelingen van een kilometer zijn de twee Rain Forest Trails die door het eeuwenoude regenwoud gaan. Hier groeien onder andere de Red Cedars; de reuzen levensbomen. Een andere mooie wandeling is de Willowbrae Trail, deze is 1,4 kilometer lang en gaat over de trappen die werden gebruikt als de hoofdweg van Uncluelet naar Tofino. In de jaren 40 deed men er twee dagen over om deze afstand te overbruggen. Wilt u langs een First Nations dorpje? Dan is de Cover Trail iets voor u, een afdaling door een jong bos brengt u bij het dorpje Esowista. 


De droom van menig ervaren hiker is de West Coast Trail. Nadat in de jaren 60 het zoveelste schip voor de kust schipbreuk had geleden. Besloten ze voor de hulpdiensten de route door het woud en de kust aan te leggen. De route is 75 kilometer lang, u loopt over rotsen, kliffen, stranden en door het regenwoud. U doet er tussen de 5 en 7 dagen over. Beginpunten zijn bij Pachena Bay en Gorden River.

Een zeer bijzondere plek waar het regenwoud en de stille oceaan ontmoeten. Dit prachtige natuurgebied is zeker een bezoek waar als u in de buurt van Vancouver bent!
 

Ook nieuwsgierig geworden? Vraag hier dan meteen uw ETA voor Canada aan!