18 augustus 2018
Terug

Grizzly beren ontmoeten op Knight Inlet

Omgeving

Knight Inlet is een afgelegen baai dat in de buurt van Vancouver Island ligt. Op ongeveer 80 km ten noordoosten van Campbell River in een afgelegen streek van Pacific Northwest ligt deze baai. Een ademloze omgeving met besneeuwde bergtoppen, die afdalen naar het stille water van de fjorden. Het water van de fjorden is soms groen dan weer blauw maar altijd glashelder. 

Voedsel

Grizzly beren hebben deze plek uitgekozen waar ze graag zijn. De baai van Knight Inlet is zo populair onder de beren, omdat ze er makkelijk aan de oevers opzoek kunnen naar voedsel. Zoals weekdieren, deze zijn achtergebleven nadat het water zich terug trok. Vooral in de lente zijn er veel jonge beren te bewonderen. In de zomer doen de beren zich tegoed aan de vele bessenstruiken in de omgeving en vanaf einde juli vangen de beren zalm in de rivier. Het is de beste plek in die regio om grizzlyberen te zien.

Grizzly beren spotten

Grizzlyberen leven er genoeg op en rond Vancouver Island, maar om deze dieren te zien moet je geluk hebben. Een leuke mogelijkheid is om een mee te gaan op een exclusie waar de dieren vaak gezien worden. Knight Inlet is alleen bereikbaar per boot vanaf Vancouver of per watervliegtuig. De beste manier om deze exclusie te doen is per boot. Het is een hele veilige manier en je kan zo opvallend dichtbij komen. De beren zien u niet als bedreiging. 

Knight Inlet Lodge

Er is zelf een mogelijkheid te overnachten vlakbij de beren. Knight Inlet Lodge, is een drijvende lodge verborgen in Glendale Cove. De lodge begon in 1940 als drijvend vlot voor houthakkers en is door de loop der jaren opgebouwd in verschillende stijlen tot zijn huidige formaat. De meest recente aanpassingen hebben er voor gezorgd dat het een modern gebouw is waar gasten comfortabel kunnen overnachten. Er zijn 12 kamers en er is ongeveer plek voor 30 gasten. De lodge is van alle gemakken voorzien en buiten kan er gebruik gemaakt worden van een hot tub met een prachtig uitzicht op de oceaan. 

Niet alleen de bruine beer woont in dit prachtige natuurgebied van Canada, ook kunt u hier zeehonden, zeeleeuwen, bruinvissen dolfijnen soms walvissen of orka’s zien. 

Reistijd

Beste reistijd is vanaf half mei tot half juni, dan is het paarseizoen en zijn de beren veel op pad. De oevers zijn dan eenvoudige manieren om afstanden af te leggen en zijn de beren dus goed te zien. In de zomer zijn de beren opzoek naar bessen, dan zijn ze wat minder actief aan de waterkant. De herfst daarin tegen is weer een hele goede tijd, ze zoeken dan zoveel mogelijk voedsel, waaronder zalm om zich voor te bereiden op hun winterslaap. 

Voor een reis naar Knight Inlet heeft u een ETA voor Canada nodig