02 april 2019
Terug

Elke hondenliefhebber kan zijn of haar hart ophalen op het ‘Sint Bernard eiland’ in Canada

Bent u ook zo gek op ‘man’s best friend’ en moet u die schattige pluizenbolletjes ook aaien als u er eentje tegenkomt? Ja, dan bent u een hondenliefhebber! Wellicht heeft u zelf een hond en kunt u er niet genoeg van krijgen. Nou, dan moet u zeker eens een bezoekje brengen aan dit ware ‘Sint Bernard eiland’!

Lasqueti Island

Jazeker, het is echt waar, er bestaat zoiets als een hondeneiland in Canada namelijk; Lasqueti Island. Dit eiland ligt op 150 kilometer afstand van Vancouver en hier wonen ongeveer 400 menselijke inwoners die tussen de tientallen Sint Bernard honden wonen die vrij rond rennen op het eiland. Het is mogelijk om een afspraak te maken om deze prachtige honden te ontmoeten, of een glimp van ze op te vangen terwijl u door dit gebied reist.

Geen zwerfhonden

U moet wel weten dat het hier niet om zwerf honden gaat. De honden zijn allemaal eigendom van Tikkie Smith die de honden fokt en voor ze zorgt. De honden hebben zelfs verscheidene prijzen gewonnen bij verschillende hondenshows en ze hebben zelfs hun eigen Facebook pagina.

Zelfvoorzienend

Lasqueti Island is behoorlijk afgelegen. Zoals eerder genoemd wonen hier maar 400 mensen die allemaal zelfvoorzienend werk verrichten zoals houthakkers, boeren, vissers, muzikanten en kunstenaars. Verharde wegen en openbaar vervoer is er niet en de mensen halen hun voedsel allemaal uit grondstoffen op het eiland en vertrouwen op windturbines, zonnepanelen en watermolens op elektriciteit. 

Terug naar de basis

Het eiland is ongeveer zo groot als Manhattan, ondanks het in de verste verte niet op de stad lijkt. Het is een ware oase voor zowel de honden als mensen en biedt mensen de kans om echt terug te gaan naar de basis. 

Meehelpen 

U kunt een bezoek aan het eiland plannen door naar de Lasqueti Island website te gaan waar u kunt kiezen uit verschillende accommodaties en mogelijkheden. U kunt er zelfs voor kiezen om uw gastheer te helpen met zijn dagelijkse klussen en banen wat wordt gezien als de beste manier om het leven op dit eiland te ervaren.

De honden spotten

De honden die op dit eiland worden zijn geen toeristische attractie omdat ze op privéterrein wonen. Maar als u geluk heeft kunt u op bezoek bij mensen die in het bezit zijn van schattige Sint Bernard pups welke bezoekers op afspraak accepteren. Er is nog een andere manier om een glimp van ze op te vangen. Dat is op de juiste plaats zitten op het juiste tijdstip. Dan kunt u misschien de tientallen honden zien terwijl ze een van hun dagelijkse wandelingen door de bossen van het eiland maken. Een kwestie van geluk hebben dus!

Op bezoek

Wilt u er verblijven, dan kan dat. Ze hebben er namelijk een hotel en een paar B&B’s, gastenverblijven en kamers te huur. De beste tijd om dit eiland te bezoeken is tijdens het Arts Festival in het Canada Day Weekend. Hier tonen de lokale beeldhouwers, schilders en andere artiesten hun werk. Tijdens dit festival heeft u ook de meeste kans om een markt te vinden waar groenten en andere lekkernijen van het eiland zelf verkocht worden.

Wat is er te doen?

Kajakken en kanoën op de mooiste en toch uitdagende wateren van het eiland. Maar wees wel voorzichtig want de getijden en stromingen kunnen onvoorspelbaar zijn. De winterwateren in de Straat van Georgia hebben door de jaren geen nogal wat levens gekost. Breng ook een bezoekje aan het nabijgelegen Jedediah Island Marine Provincial Park welke gewaardeerd wordt om zijn rijke ecologische diversiteit. Kano’s en kajaks kunnen tegen een vergoeding aan boord van de veerboot worden gebracht. Ook kun je koudwaterduiken in Squitty Provincial Park.

Wilt u ook graag een bezoek brengen aan dit bijzondere honden eiland? Vraag dan hier uw ETA voor Canada aan.