14 juli 2016
Terug

Een stukje natuur in Canada

De natuur in Canada is niet te vergelijken met het platte Nederland, zo heb je in Canada een tal van National Parcs. Dit zijn plekken die door de overheid zijn aangewezen. Je mag hier geen huizen, steden en fabrieken bouwen, het is dus beschermd natuur gebied. Omdat er in Canada zoveel verschillende en bedreigde diersoorten leven is het ook wel nodig dat er zoveel beschermde natuurgebieden zijn.

Een van de bekendste en meest bezochte park is wel de Niagara Falls. Deze enorme watervallen (grootste ter wereld) staan precies op de grens van Amerika en Canada. Jaarlijks bezoeken meer dan 20 miljoen mensen deze prachtige watervallen. Het park bestaat uit 3 watervallen die je zowel vanaf de Amerikaanse als de Canadese kant kunt bekijken. Vanaf de Canadese kant heb je wel het mooiste uitzicht over de watervallen. Je kunt de watervallen per voet bekijken, maar ook per boot. Met de Lady of the Mist tour vaar je met een grote boot vlak langs de watervallen, een regenjas of cape is hier wel aan te bevelen. Overnachting`s mogelijkheden zijn er genoeg, al is het niet goedkoop om hier te overnachten.

De Rocky Mountains

De Rocky Mountains is een bergketen die ligt aan de Canadese westkust en loopt vanaf daar tot ver in de Verenigdekabelbaan Staten. In de Canadese Rocky Mountains liggen 4 grote nationale parken : Banff, Yoho, Kootenay en Jasper. De parken samen hebben een omvang van ongeveer 24000 vierkante kilometer. In deze parken kom je van alles tegen, herten, wolven en beren, maar ook watervallen, wilde rivieren en hoge bergtoppen met gletsjers . Het grootste National Park van de Rocky Mountains is Jasper. Met zijn 11000 vierkante kilometer en zijn hoge besneeuwde bergtoppen ook wel 1 van de mooiste genoemd. Eindeloos veel bos, hoge bergen en de Athabasca Falls zijn erg indrukwekkend. Wat ook zeker de moeite is om te doen is de Jasper Tramway. Dit is een kabelbaan die je naar de hoogste plek van The Whistlers brengt, deze is ongeveer 2500 meter hoog.

Banff

Het oudste National Park van Canada is Banff, dit park staat vooral bekend om zijn wilde dieren. Ook is Banff voor veel mensen de startplek voor een wandeling of vakantie in de natuur. Voor wintersport activiteiten kun je hier je hart ophalen, door de vele bergen hoog en laag is het een populaire bestemming voor veel wintersporters. Midden in het National park ligt de Upper Hot Springs, een groot meer met mineraal houdend water. Dus na een lange wandeling heb je hier de gelegenheid om lekker af te koelen!

Het National park ligt aan de oostkant van de Continentale Divide, dit betekend dat al het water aan deze kant van de scheidingslijn naar de Atlantische oceaan stroomt en niet naar het veel dichtbij gelegen Stille Oceaan. In de zomermaanden is de Icefields Parkway echt heel mooi om te rijden. Deze pas rijd je langs spectaculaire natuurverschijnsels en is de route tussen Jasper en Banff. Het hoogtepunt van de rit is toch wel de Columbia Icefields. Dit is een enorme gletsjer , vanuit hier kun je samen met een gids prachtige wandelingen maken langs de mooiste meren van het park.

Wat ook zeker een aanrader is, is om de Mountains vanuit de lucht te bekijken per helikopter!

De zwarte beer

Bij al deze mooie natuurparken horen ook grote en kleine dieren, gevaarlijk en niet gevaarlijke dieren. Beren zijn er veel in Canada, zowel de zwarte beer als de grizley beer. De zwarte beer is de meest voorkomende soort in Canada, hoewel ze er lief uitzien zijn het gevaarlijke roofdieren, vooral als ze jongen hebben kun je beter uit de buurt van de beer blijven. Wat doe je nou als je een beer tegen het lijf loopt? Heel veel geluid maken in de hoop dat je hem afschrikt! Mocht dit niet lukken ga dan vooral geen foto’s maken en probeer ook oogcontact te vermijden, ga hard tegen de beer praten en loop langzaam achteruit. Ga nooit alleen de bossen in dan ben je een makkelijke prooi voor zowel beren als andere gevaarlijke dieren.

ETA voor Canada aanvragen

Binnenkort genieten van de prachtige Canadese natuur? Vergeet niet je ETA reistoestemming voor Canada aan te vragen!