16 december 2018
Terug

Een internationale loopbaan? Begin in Canada!

De meeste mensen denken niet meteen aan Canada bij het opbouwen van een internationale loopbaan. En dat terwijl Canada zich hier heel goed voor leent!

Top economie

Canada heeft de snelst groeiende economie van alle G7-landen (Groep van zeven industriële landen) en is daarbij ook nog een van de top 10 economieën ter wereld. Canada blijft daarom ook vragen naar getalenteerde mensen die naar Canada wil komen om een vak te beoefenen.

Wereldwijd

In Canada hebben zich vele wereldwijde hightechbedrijven gevestigd met florerende energie- en financiële economieën. Canada is ook in het bezit van een zeer goed ontwikkelde gezondheids- onderwijs- en dienstensector. Hiermee kan het land vele intrigerende carrière kansen bieden op vele fronten. De woonlasten liggen in Canada het laagst maar Canada heeft wel een van de hoogste levensstandaarden ter wereld. 

Perfect land

Canada maakt het immigranten ook heel makkelijk om in het land te mogen blijven, en het is een geweldige plek om te groeien. In Canada staan de waarden van gelijkheid, diversiteit en respect voor elk persoon zeer hoog in het vaandel. 

Populair

Canada is altijd al een populaire bestemming geweest voor ons Nederlanders. Een eeuw geleden voornamelijk als emigratie bestemming. Met name voor de Nederlandse boeren die in eigen land niet de ruimte kregen om uit te breiden. In Canada kregen ze deze ruimte wel. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er zo’n 180.000 Nederlanders naar Canada vertrokken.  

In Canada wonen dan ook veel mensen die geboren zijn in Nederland waardoor er nu nog ongeveer 140.000 mensen Nederlands spreken. Van de 34 miljoen Canadezen zijn er meer dan 1 miljoen mensen met Nederlandse voorouders.  Deze mensen wonen voornamelijk in de stedelijke gebieden zoals Ottawa, Toronto en Vancouver. Er zijn daardoor niet alleen veel Nederlands sprekende mensen maar ook Nederlandstalige tijdschriften, radiozenders, verenigingen en zelfs bejaardentehuizen. De Nederlandse taal is er zo populair dat deze zelfs gegeven wordt op verscheidene Canadese universiteiten waaronder de University of Waterloo in Ontario. 

Het imago

Het imago van Canada is nog steeds beter dan die van Amerika. Dit heeft ook te maken met de bovenmaatse natuurgebieden die Canada beheerst. Helaas staat dat imago de afgelopen tijd wel een beetje onder druk door de exploitatie van de grote teerzandvelden in het westen van Canada waardoor enorme natuurgebieden zijn uitgeroeid. 

Permanente verblijfsvergunning

Om naar Canada te kunnen emigreren heeft u een permanente verblijfsvergunning nodig. Er zijn verschillende manieren om hiervoor in aanmerking te komen. U moet voldoen aan de door de Canadese overheid opgestelde eisen. Wilt u hiervoor een aanvraag indienen, dan moet deze voldoen aan de criteria geldend voor één van de onderstaande categorieën;

Skilled Worker and Professionals; hiervoor heft u een zogenaamde ‘arranged employment’ nodig wat betekent dat u een goedgekeurde fulltime baanaanbod voor onbepaalde tijd heeft gekregen van een werkgever in Canada.
Canadian Experience Class; als u aan bepaalde eisen voldoet kunt u als tijdelijke werknemer of tijdelijk student een permanente verblijfsvergunning aanvragen.
Business Immigrant Program; voor de zelfstandig ondernemers kent Canada drie categorieën namelijk; investors, entrepreneurs en self-employed. Elke categorie heeft zijn eigen eisen waaraan moet worden voldaan.
Sponsoring your family; Als partner, (groot)ouders of minderjarig kind kunt u een aanvraag indienen voor een permanente verblijfsvergunning als directe familieleden in Canada garant staan en minimaal de ‘Landed Immigrant’ status hebben.
Provincial Nominees; U kunt ook een verblijfsvergunning aanvragen  door middel van het Provincial Nominee Program.
Alle redenen op een rijtje:
Prachtige en veelzijdige natuur
Minder overheidsbemoeienis voor de zelfstandige ondernemer
Transparant en simpel emigratie proces
Veel werkgelegenheid
Lage woonlasten
Veel vraag naar hoog opgeleiden
Relaxte en positieve houding

Redenen genoeg

Er zijn redenen genoeg te bedenken om naar Canada te emigreren of om er te studeren of werken. Houd er wel rekening mee dat je in het bezit moet zijn een passende visa of verblijfsvergunning. Er zijn namelijk speciale werk- of studie visa. Ga je alleen maar vakantie naar Canada dan voldoet de ETA. Deze kun je hier aanvragen.