13 oktober 2017
Terug

Edmonton een wintersportgebied in opkomst!

Een prachtig gebied in de Winter is Edmonton, dat u waarschijnlijk kent als de hoofdstad van Alberta. Een grote moderne stad die het grootste deel van het jaar besneeuwd is.  Gelegen in het noordelijke Canadese Rockies, hier zijn veel wintersport gebieden. Al skiënd of snowboarden kan u genieten van de mooie omgeving. In het Centrum van Edmonton is het ook mogelijk om als beginner ski- of snowboardlessen te krijgen, in een rustige omgeving. 


In het vlakbij gelegen National Park Jasper kan je volop skiën en snowboarden. Tevens zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen. Je kan er ook speciale wandelingen maken genaamd snowshoeing, dan bind je onder je schoenen een speciale snowshoes hiermee kan je makkelijker een wandeling maken door de sneeuw, een leuke manier om het sneeuwlandschap te ontdekken.  Langlaufen of een ritje op de snowmobile   Daarnaast kan je schaatsen op het bevroren meer of mee met een hondensledetocht. Het is ook mogelijk om hondesleewedstrijden te bekijken, een ervaring op zichzelf. Wat ook een unieke ervaring is, is de Icewalk naar de Maligne Canyon. Het water wat bevroren is van de watervallen levert een prachtig stukje natuur op. 

Het nationale park is ook een bezoek waard als u wat minder van winsterporten houdt. Het is het grootste park van de Canadion Rokies. Van gletsjes, hotspings, bergen, watervallen en meren er is van alles te bewonderen. Er wonen ook veel dieren zoals, elanden, poema’s, wolven berggeiten en grizzlyberen. Er worden verschillende tours georganiseerd door dit veelzijdige park.

Mocht u even genoeg hebben van alle kou Edmonton beschikt sinds 2004 over het 1 na grootste winkelcentrum ter wereld. Het heeft een subtropische zwemparadijs met enorm golfslagbad, een indoorpretpark met de grootse triple loop achtbaan, u kan een zeehonden show  bezoeken of gaan golfen op de golfbaan. Lekker shoppen kan natuurlijk ook er zijn meer dan 800 winkels over een oppervlakte van meer van 115 voetbalvelden. Mag het van u allemaal wel wat minder groot, Whyte Avenue is een gezellige winkelstraat met lokale winkels en leuke restaurantjes. Nog leuk om te weten is dat Alberta geen provinciale omzetbelasting heeft hierdoor is Edmonton een van de meeste voordelige winkelsteden van Canada. 

Alberta ligt onder een prachtige sterrenhemel. Het is een dunbevolkte omgeving en hierdoor kan je het donker extra goed bewonderen. Het Jasper National pak is zelfs een van de grootste Dark Sky Preserves ter wereld. Dit vieren ze elk jaar met een festival in het park. Niet alleen het Dark Sky festival vieren ze enthousiast, Edmonton staat ook wel bekend als festival stad. Het grootste festival wat ze vieren is het Edmonton Internation Fringe Festival. Het is het op een na grootste kunstfestival ter wereld. Vooral in de winter hebben de festivals natuurlijk een winters thema, ze vieren hun cultuur vooral met activiteiten, plaatselijke gerechten en muziek. 

Altijd al eens het noorderlicht willen zien, ook dat kan in Edmonton, vooral vanuit het Jasper National Park en Elk Island Park heb je kans om dit bijzondere spektakel mee te maken.