17 januari 2017
Terug

Canada erg in trek in 2017

Tenzing Travel (een reisorganisatie) geeft aan dat er voor 2017 een opmerkelijke toename aan boekingen voor Canada zijn gedaan. Het aantal boekingen is tot en met september dit jaar al met 15% gestegen in vergelijking met vorig jaar. De reden daarvan zou kunnen zijn dat Canada in 2017 150 jaar bestaat waardoor het nog aantrekkelijker wordt om het land te bezoeken als toerist.

 

150 jarig bestaan

Nu zul je denken, nog maar 150 jaar? Nou dat zit namelijk zo; Canada werd pas officieel een Confederatie op 1 juli 1867. Voor die tijd stond het onder bewind van Frankrijk en Engeland en later weer naar Frankrijk. De Fransen noemden Canada destijds dan ook Nieuw-Frankrijk. Op 1 juli vieren de Canadezen de nationale feestdag; Canada Day vanwege de onafhankelijk van Canada op die datum. Dit feest wordt gevierd met vuurwerk, parades en muziek.

 

Cadeau

Canada geeft iedereen die in 2017 Canada komt bezoeken een cadeau namelijk; een jaar lang gratis toegang tot alle nationale parken van Canada. Een toegangspas is namelijk niet goedkoop dus het scheelt je al gauw zo’n $60 per persoon. Het enige wat je nog wel moet betalen zijn de parkeer- en kampeerkosten.

 

Welke parken wil je dan bezoeken?

Canada is in het bezit van talloze nationale parken. Wil je gebruikt maken van deze geweldige actie, ga dan eerst op onderzoek uit welke je van deze parken wilt bezoeken. Canada heeft er namelijk 46, en ze allemaal bekijken wordt dan heel lastig. Wij geven je een top 3 om je te helpen:

 

Banff National Park

Het Banff National Park is het oudste park van Canada met alle uitersten in 1 park zoals bossen, gletsjers, meren, wandelpaden en dan niet te vergeten een scala aan wilde dieren. Banff National Park heeft ook een viewpoint met overzicht over het hele park.

 

Jasper National Park

Dit park staat vooral bekend om de Colombia Icefield gletsjers, de watervallen en hot springs. Het is niet alleen een nationaal park, je kunt hier als wintersportliefhebber ook je hart ophalen in het Marmot Basin met zijn 86 afdalingen.

 

Cape Breton Highlands National park

De 26 wandelpaden van dit park zijn te bewandelen van mei tot en met november en brengen je over de meest uiteenlopende landschappen, hoogvlaktes en langs de kust. De twee meest spectaculaire wandel routes zijn; ‘Middle Head Trail’ en ‘Skyline Trail’ Deze bewandel je al in een uurtje of een dagdeel.

 

Tenzing Travel

“De afgelopen maanden zagen we de interesse al toenemen, maar in oktober is er zelfs een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar geconstateerd in de vraag naar Canada reizen” aldus Melanie Modder van Tenzing Travel. Op de vraag hoe het precies zit met de beschikbaarheid van de accommodaties in Canada antwoordt Melanie Modder het volgende: “Op dit moment zijn er nog voldoende hotels en huurauto’s aanwezig, al zien we wel dat de beschikbaarheid voor de zomer sneller achteruit loopt dan vorige jaren. Vooral de verhuur van campers gaat ontzettend hard. Reizigers doen er goed aan om niet tot januari te wachten, wat meestal het moment is dat zij zich gaan voorbereiden op hun vakantie.”

 

Lonely Planet

Lonely Planet heeft Canada uitgeroepen tot de beste reisbestemming van 2017. En juist hierdoor kan het zijn dat de populariteit alleen maar toeneemt onder de toeristen. Mocht u ook graag volgend jaar naar Canada willen gaan, boek dan snel uw reis! En vergeet niet eerst een eTA aan te vragen op onze website.