19 december 2017
Terug

Backpacken in Canada

Ben je avontuurlijk aangelegd en hou je niet van alles uitstippelen en leven op agenda?  Dan is backpacken door Canada echt iets voor jou!  Canada is groot, en tijdens een vakantie van een paar weken kun je lang niet alles zien. Maak eens een backpack rondreis door Canada en bezoek alle plaatsen die jij graag zou willen zien Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk? Je kunt natuurlijk gewoon wat spullen in een tas stoppen en gaan. Maar er gaat wel iets meer voorbereiding aan vooraf. Na dit artikel hopen wij dat je wat wijzer bent geworden over het wel en wee van de backpacker.

Voorbereiding

Je hoeft niet alles tot in de puntjes geregeld te hebben. Maar wat wel fijn is, is om in elk geval voor de eerste nacht een hotel geboekt te hebben wanneer je aankomt in Canada. Kom je daar ’s avonds aan, dan is het niet prettig om nog een slaapplek te moeten gaan zoeken. Bedenk van te voren welke plaatsen je wilt gaan zien en zoek uit hoe lang je daarover zult doen. Wat ook prettig is, is om een boekje mee te nemen met hierin alle gegevens van de plaatsen die je wilt bezoeken, maar ook met  belangrijke telefoonnummers.

Wat neem je mee?

Je hebt niet veel ruimte in je rugzak en je moet je rugzak ook nog kunnen dragen. Bedenk vooraf dus goed wat je mee wilt nemen en wat dan ook echt noodzakelijk is. Ten eerste zorg je voor een goede en comfortabele backpack. Houd niet alleen rekening met de hoeveelheid toegestane kilo’s op het vliegveld, maar ook met hoeveel je zelf kunt dragen. De meeste vrouwen kunnen zo’n 15 tot 20 kilo dragen en de mannen tussen de 20 en de 25 kilo. Neem kleding mee die aansluit op het seizoen en neem goede wandelschoenen mee. Een EHBO doos is ook altijd handig om bij je te hebben. Waar je ook rekening mee moet houden is dat wanneer je water meenemen, dit zwaar is. Een liter water weegt al bijna 1 kilo.  Neem ook een klein tasje mee. Verblijf je in een hostel, dan kun je je rugzak daar achterlaten en in het kleine tasje de belangrijkste spullen doen.

Drinken

Water is vaak overal wel te vinden en is makkelijk mee te nemen in flesjes. Deze kun je dan later ook bijvullen. Wat je ook nog mee zou kunnen nemen zijn theezakjes om het een beetje af te kunnen wisselen. Ben je meer van de melk, dan is er ook een oplossing. Neem melkpoeder mee en meng dit met water. Erg lekker is het niet, maar je hebt wel je melk.

Eten

Je moet natuurlijk ook wat eten meenemen. Er zijn speciaalzaken die droog voedsel verkopen voor de backpacker maar dit is vaak ook erg duur. In de supermarkt vindt je namelijk ook veel droog voedsel. Het beste is voedsel waar je alleen wat water aan toe hoeft te voegen bijvoorbeeld: noedels, soep, spaghetti, aardappelpuree en rijst. Gezien dit niet echt heel gezond is, is het wel belangrijk om dit te combineren met fruit. Uiteraard kom je ondertussen wel wat winkeltjes tegen waar je ook het een en ander kunt kopen.

Tent

Backpacken kun je op bepaalde manieren doen. Je kunt je eigen tent meenemen, wat wel aan te raden is, maar je kunt ook overnachten in een hostel of hotel. Het is maar net wat je zelf graag wilt. Je kunt backpacken zo minimalistisch of zo luxe mogelijk maken als je zelf wilt. Echter, stel dat je nou geen slaapplek kunt vinden, dan is wel fijn om je eigen tent bij je te hebben. Ga je met een groep, deel dan een tent met een ander zodat niet iedereen een tent hoeft mee te nemen, dit bespaard weer ruimte. Een paar tips:

• Laat je kostbare spullen niet in je rugzak, stop deze bij je in de slaapzak. De rugzak kun je in het voorportaal van de tent laten. 
• Als het waait, kun je het beste met je voeten naar de wind gaan liggen. Wanneer dit niet lukt, ga dan zo ver mogelijk van de wind weg liggen omdat de tent je mee kan nemen in de wind en je hierdoor erg nat kunt worden door het tentzeil.
• In het midden van de tent lig je over het algemeen het warmst, helemaal wanneer je er met meerdere mensen in ligt.

Stress

Het hele idee van backpacken is dat je je eigen tempo en route kunt bepalen. Probeer niet zoveel mogelijk te zien in een korte tijd, want hier krijg je juist stress van. Probeer van te voren uit te zoeken wat je graag zou willen zien en hoeveel tijd je hiervoor nodig bent. Zo voorkom je teleurstellingen. Zorg ook voor genoeg ontspanning. Neem boeken mee, muziek en geniet ook eens lekker van zon, zee en strand.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Canada is prima voor elkaar. Er rijden bussen en treinen, maar ook taxi’s. Voor langere afstanden zou je een Greyhound bus kunnen nemen, die zijn relatief goedkoop. Voor de korte afstanden naar lokale dorpjes rijden er lokale busmaatschappijen. Voor de liefhebben is er ook nog de sightsee trein. Deze is wel wat duurder, maar dan heb je ook wat. 

Werken in Canada

Wanneer je langer dan zes maanden wilt verblijven dan red je dit niet met een ETA (Electonic Travel Authorisation). Maar dan zul je een visum aan moeten vragen. Om te kunnen werken in Canada, moet je een werkvisum aanvragen. Dus het wordt de backpacker niet heel makkelijk gemaakt om in Canada te kunnen overleven wanneer er een klein budget is. Heb je een groter budget, dan hoef je ook niet te gaan werken in Canada, dat maakt het wel wat makkelijker.