04 oktober 2021
Terug

ArriveCAN app: Het online toegangsformulier voor Canada

De overheid van Canada heeft een online formulier voor gezondheidsverklaringen ingevoerd die alle reizigers dienen in te vullen voor hun reis naar Canada. Deze kan middels een app op de telefoon ingevuld worden. Het is verplicht om deze bij u te dragen. Hier wordt tevens naar gevraagd tijdens het inchecken op het vliegveld. 

Wat wordt er op het vliegveld van u verwacht?

De door u ingevulde informatie in de ArriveCan-app mag niet ouder zijn dan 72 uur wanneer u in Canada arriveert. Naast deze ingevulde gezondheidsverklaring is een vaccinatiebewijs én een negatieve Corona-testuitslag verplicht. Het vaccinatiebewijs kunt u eenvoudig downloaden en eventueel printen met uw DigiD bij Rijksoverheid. Hier vindt u een nationaal en een internationale QR-code. Door middel van het scannen van deze QR-code wordt uw vaccinatiebewijs door het vliegveldpersoneel geregistreerd. De overheid van Canada probeert hiermee het land te beschermen tegen het Covid-19 virus en de besmetting cijfers laag te houden.

De ArriveCAN-app is te downloaden via Android en Apple, maar ook online in te vullen via deze website.

Let op: De app is gratis en veilig en het behoort tot de Canadese regering. Kijk daarom uit voor frauduleuze webpagina’s die zich voordoen als ArriveCan en waar geld wordt gevraagd voor het downloaden van deze app.

Vrijgesteld van deze maatregel

Reizigers met het recht om in te reizen, zoals Canadese staatsburgers, permanente inwoners, personen die staan geregistreerd onder de Indiase wet en buitenlanders die in aanmerking komen om Canada in te reizen onder een andere vrijstelling zoals studie, medelevende redenen of buitenlands werk hoeven geen gebruik te maken van het ArriveCAN toegangsformulier. Ook reizigers die per vliegtuig via Canada doorvliegen naar een ander land, hoeven geen informatie in te dienen via de ArriveCAN-app.

Vrijgesteld van essentiële reizen

Reizigers welke het land binnenkomen voor vrijgestelde essentiële reizen, zoals essentiële diensten, medische ondersteuning, handel en vervoer en frequent de grens over moeten voor hun werk kunnen tijd besparen door middel van het ArriveCAN eenmalig in te voeren en met behulp van een ArriveCAN-receipt Canada meerdere malen inreizen.

Gevolgen van het niet invullen van ArriveCAN

Wanneer u het formulier van de ArriveCAN-app niet invult, wordt u niet toegelaten tot het vliegtuig en riskeert u uw vlucht te missen. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid bent en download de app op tijd. Wij raden u aan deze app voordat u het vliegveld nadert alvast gereed te hebben op uw telefoon. Het ingevulde formulier mag, net als een PCR-test, niet ouder zijn dan 72 uur. Zorg dat u alle gevraagde gegevens up-to-date heeft, zodat u geen vertraging oploopt op het vliegveld. Let ook goed op gewijzigde gegevens, zoals bij het krijgen van een nieuw paspoort.