25 augustus 2016
Terug

Alles over vakantie in Canada!

Canada is op Rusland na het grootste land ter wereld  en grenst in het zuiden en noord westen aan de Verenigde Staten.

West Canada bied je een enorm scala aan natuur verschillen, zo kun je in een rondreis door west Canada kennis maken met besneeuwde bergtoppen, snelstromende rivieren, azuur blauwe meren. Gletsjers, woestijnlandschappen en een prachtige kustlijn. Ook is de kans erg groot dat je zomaar een beer tegen het lijf loopt. Herten, elanden, berggeiten, marmotten en de zeearend zul je waarschijnlijk ook tegenkomen op de reis in west Canada. De prachtige natuur en de wilde dieren die hier rondlopen zal deze rondreis maken tot een onvergetelijke ervaring voor natuur liefhebbers. Om nog meer te zien van het westen van Canada kun je de rondreis uitbreiden met bijvoorbeeld een walvis excursie, of onder begeleiding van een gids grizzly beren spotten. Bezoek ook een de prachtige stad Vancouver, even geen natuur maar gastvrij bevolking en cultuur!

Cultuur

De meeste Canadezen wonen in een strook van 200 kilometer langs de grens met de Verenigde Staten, hoe verder noord waards hoe dunner bevolkt. De Canadezen in het westen wonen voornamelijk rond de grotere steden als Vancouver, Toronto Ottawa en Montreal. Ook leven er in Canada nog oorspronkelijke bewoners, namelijk de indianen en de inuit. Deze zul je niet snel tegen komen . Canada is een modern westers land met veel franse invloeden de 2 grote wereld steden zijn Toronto en Vancouver.

Infrastructuur

Er zijn verschillende manieren om door het grote land te reizen. Zo kun je ervoor kiezen om per auto het land te verkennen. Canada heeft ongeveer 1 miljoen kilometer aan wegen, deze variëren van zeer goed onderhouden wegen tot gevaarlijke en slecht onderhouden wegen. Ongeveer 40 procent van de wegen zijn verhard, de rest is afhankelijk van het weer goed begaanbaar. De belangrijkste weg is de Trans Canada Highway, deze weg tussen oost en west Canada is 7821 kilometer lang. De belangrijkste route naar het noorden van Canada is de Alaska Highway, dit is een kilometers lange onverharde weg tussen de Lower en Alaska.

Al je kiest om per vliegtuig het land te verkennen kan dit heel goed vanaf de vele kleine luchthaventjes die Canada rijk is. Voor de meest afgelegen plaatsen worden er vaak watervliegtuigjes ingezet, de grotere plaatsen zijn prima te bereiken per vliegtuig.

De ideale manier om Canada te verkennen is per trein. Met de luxe treinen kun je van oost naar west alles op je gemak bekijken in een luxe stoel. De bekendste en mooiste rit is de Rocky Mountaineer. Deze rit rijd je dwars door de grillige bergen van de Rocky Mountains, deze treinreis is overigens alleen overdag te bereizen, s avonds word er gestopt voor een overnachting om de volgende dag verder te reizen.

Natuurlijk kun je Canada ook per boot verkennen, vanaf de westkust verzorgen grote Ferries de overtochten tussen het vaste land.

Binnenkort op vakantie naar Canada? Vergeet uw ETA reistoestemming niet aan te vragen.