05 oktober 2016
Terug

Alles over British Columbia

Deze provincie biedt u een gevarieerd landschap met verschillende flora en fauna. Van het bruisende Vancouver tot de prachtige natuur van Vancouver Island. Maar ook de berg gebieden en de skiresorts. Het zuiden grenst aan Amerika. Om uw vakantie te beginnen is Vancouver uitstekend. Even bijkomen in de multiculturele wijken Chinatown, Japantown en Little Italy.

De stad is vernoemd naar George Vancouver. Het heeft een Nederlandse tintje, een nazaat van de Nederlandse adellijke geslacht Van Coeverden. Eigenlijk is Vancouver vernoemd naar het Drentse plaatsje Coevorden. In 1986 werd dit gevierd met een bezoek van een delegatie Coevordenaren en het Coevorder mannenkoor naar Vancouver.

Ook is Vancouver bekend om de Olympische Winterspelen in 2010. De stad staat wereldwijd bekend om de prachtige natuur. En bezit een van de grootste stadsparken; Stanley Park. De zomermaanden zijn heel geschikt in Vancouver met gemiddelde temperaturen van 22 graden.

Wat zeker een bezoek waard is, zijn de Rocky Mountains. Het gebergte is ontstaan door erosie, door water en gletsjers. Het gebied is gevormd tot diepe valleien en steile bergtoppen. De eerste mensen vestigden zich daar na het einde van de ijstijd. Tegenwoordig zijn grote stukken van de bergketen beschermd als nationale parken en bosgebieden. Het is een fantastische vakantiebestemming voor wandelaars, kampeerders, bergbeklimmers, vissers , jagers en skiërs. De Rocky Mountains variëren in breedte van 110 tot 480 kilometer. De hoogste top heeft een hoogte van 4401 m boven zeeniveau.

Het is ook een belangrijk leefgebied voor een groot aantal wilde dieren. U kunt er zwarte beren, sneeuwgeiten, coyotes en lynxen tegenkomen. Andere soorten zijn zich aan het herstellen zoals de Amerikaanse zeearend en de slechtvalk. Ook de grijze wolf komt langzaam weer terug.

Vancouver Island is een eiland wat onderdeel is van British Columbia. De mooie natuur, de hoge golven voor de surfers, de warm water bronnen, maakt het tot een prachtig vakantie bestemming. De hoofdstad Victoria is heel erg Brits. Er zijn veel theehuizen waar je Engelse thee kunt bestellen.

Ook de rode dubbeldekker bussen ontbreken niet. De Engelsen hebben het dan ook tot 1871 in bezit gehad. De haven ligt vlak bij het centrum. De drie nabij wonende orka families trekken veel bekijks. Victoria is een van de weinige plekken van Canada waar je deze indrukwekkende beesten kunt vinden. Ook zijn er grijze walvissen. Dagelijks gaan er boten met een gids, om walvissen te spotten. In de avond is het goed vertoeven in de haven. Om het spectaculaire uitzicht en het overheidsgebouw.

Wat verlicht wordt door 3333 lampjes. Het kleine dorpje Tofino staat bekend om de hoge golven, het surf paradijs van Canada. Ook kun je er hiken, kajakken en wilde dieren spotten. Per boot of watervliegtuig kun je naar Hotsprings Cove. Je stapt aan wal, en moet een wandeltocht afleggen van 2 kilometer. De wandeltocht gaat door een oeroud bos. De boomstammen zijn gigantisch! Je wordt beloond door de warmwater bronnen. Het grenst aan de Stille Oceaan.

natuurlijk zwembad

Het borrelt op vanuit de aarde en stroomt tussen de rotsen door. De erosie heeft door de jaren heen, natuurlijke zwembaden gecreëerd. Het water kan 47 graden Celsius worden. Na een vermoeiende dag, heerlijk bijkomen!