23 oktober 2018
Terug

Algemene informatie over Vancouver

Vancouver is de grootste stad in het westelijk deel van Canada. Vancouver ligt in de provincie British Columbia en aan de Straat van Georgia. De straat van Georgia is een zeestraat tussen Vancouver eiland en de continentale Pacifische kust. Het is ongeveer 240 km lang en varieert in breedte tussen de 18,5 en 55 km. 

Vancouver heeft meer dan 20 gemeentes die inmiddels naar de stad zijn toegegroeid. Meer dan 2,5 miljoen mensen wonen er in dit gebied. Het is een jonge stad, die altijd welvarend is geweest. Vancouver is vaak verkozen tot beste stad ter wereld om in te leven. De ruimte opzet, vele parken en talloze uitgaansgelegenheden maken het tot een populaire stad om in te wonen en die eveneens veel toeristen aantrekt. 

Hoewel Vancouver voor de Nederlandse toeristen relatief ver weg ligt, hemelsbreed ruim 7700 km, wordt de stad goed bezocht. Dit komt mede doordat Vancouver voor toeristen het start- en eindpunt is voor een rondreis door het westelijke deel van Canada. Het is dan ook de plek om een camper te vinden, omdat de camper pas de dag na aankomst opgehaald mag worden, gaan de mensen die een rondreis maken vaak hun eerste dag de stad bezoeken. 

De stad kent veel hoge gebouwen waardoor er een indrukwekkende skyline ontstaat. Dit komt door de tientallen hoge gebouwen met op de voorgrond de haven en cruiseterminal. De beste plek om de skyline vast te leggen is vanaf Stanley Park. 

Zoals in de meeste grote steden hebben ze ook in Vancouver een Chinatown, hier wonen en ondernemen vooral de Chinezen. Voor bezoekers is het al snel duidelijk dat je een Chinese wijk bent binnen gelopen. Niet alleen vanwege de enorme Millennium Gate die de belangrijkste entree vormt van de wijk, maar ook de vele Chinese winkels, restaurants en andere bedrijfjes. 

Voor alle toeristen die dol zijn op hippe wijken, gezellige restaurants, goede winkel mogelijkheden en prachtige stadsparken is het een heerlijke stad om te verkennen. De temperatuur is mild en komt zelden onder het vriespunt, met een gemiddelde van 10 graden. Het is wel een kustklimaat en kent een regenseizoen, wat vroeg in oktober al kan beginnen en in maart eindigt. Er is genoeg te doen wat overdekt is, maar in de lente en de zomer is het een fijne reistijd.

Waar komt de naam Vancouver vandaan?

De naam Vancouver is er een met een Nederlands tintje. In 1886 is de naam aan de stad gegeven welke verwijst naar een Engelse marineofficier George Vancouver. Hij bezocht in 1792 Vancouver Island en delen van Britisch Columbia. De naam Vancouver is een verbastering van de Nederlandse achternaam Van Coever, waarmee werd aangegeven dat iemand uit Coevorden komt. Toen de overgrootvader van George Vancouver zich in de Britse stad Norfolk vestigde werd de naam verengelst naar Vancouver. 

Wat niet te missen in Vancouver?

De ideale plek om in een watervliegtuig te stappen is in de haven van Vancouver. Je vertrekt hier eenvoudig voor een tocht over Vancouver Island, de Rockey Mountains of een reis naar Whistler. De beste tijd is als de zon net ondergaat wat een prachtig uitzicht biedt en de zon is niet zo fel meer. Vanuit de lucht is heel goed te zien hoe het landschap door de eeuwen heen is ontstaan. 

Een bijzondere excursie is 'whale watching'. Door middel van een bootexcursie gaat u walvissen spotten. Meestal zijn het orka’s, mochten ze gevonden zijn dan blijft de boot gemiddeld tussen de dertig en zestig minuten bij de dieren in de buurt zodat u alle tijd heeft om foto’s te maken en te genieten van deze bijzondere dieren. 

De Vancouver Art Gallery behoort tot de grootste kunstmusea in Canada. Het heeft een permanente collectie maar ook altijd tijdelijke exposities. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen op zondag gratis mee naar binnen tevens worden er dan ook extra activiteiten geregeld. 

Canada Place is een gebouw dat voor de Vancouver Expo 1986 gebouwd is. Het was toen het enige paviljoen dat aan de False Creek gelegen was. Tegenwoordig doet het opvallende gebouw dienst als conventiecentrum, cruiseterminal en wandelpier. Op het einde van Canada Place is FlyOver Canada gevestigd. Dit IMAX 3D-theater die u op een geweldige manier laat kennis maken met het land Canada. 

Een populaire sport in Canada is Canadian Football, het is een variant van het American Football. Vancouver heeft zijn eigen professionele team, de BC Lions. Wanneer de Lions thuis spelen merk je dat als toerist goed, de straten rond het thuisstadion worden afgezet en overal lopen fans rond in de oranje en zwarte tinten van het tenue. Ook als toerist bijzonder leuk om een wedstrijd mee te maken en de sfeer te proeven.

Ook graag naar Vancouver? Vraag dan nu uw ETA aan!