01 december 2017
Terug

Air Transat

Air Transat is een luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor gestationeerd in Montreal, Canada. Om precies te zijn in de provincie Quebec. Ze voeren chartervluchten en lijndiensten uit naar meer dan 60 bestemmingen in 25 landen. Ze zijn tevens de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada.

Verjaardag

Op 16 november vierde Air Transat zijn 30ste verjaardag. Deze werd gevierd op de luchthaven Montréal-Trudeau, Transat A.T met 375 partners en gasten. Om dit te vieren hebben ze het logo van Air Transat op de vliegtuigen aangepast. Deze werd onthuld tijdens de viering.

Trots

“Ik ben bijzonder trots als ik bekijk van waar we komen sinds 14 november 1987, toen onze eerste vlucht vanuit Montreal naar Acapulco vertrok”, aldus Jean-Marc Eustache, voorzitter & Chief Executive Officer van Transat. “En onze reis is nog lang niet voorbij. Hoewel onze touroperator- en onze luchtvaartactiviteiten het goed doen, blijven onze diensten evolueren om aan de verwachtingen van de hedendaagse en toekomstige reiziger te voldoen. We hebben tal van innovaties in petto, waaronder de nieuwe livery die we vanavond onthullen, en de nieuwe hoteldivisie die we gaan creëren. Hierbij willen we onze vooraanstaande positie in de reisindustrie bestendigen.”

Milieuvriendelijk

Air Transat is een van de meest milieuvriendelijke airline ter wereld en is de enige Noord-Amerikaanse airline die op de mondiale top 20 lijst staat. Op deze lijst staan de milieuprestaties van 200 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Air Transat staat inmiddels als 12e op deze lijst. 
“We zijn vereerd om tot het selecte gezelschap van ‘s werelds meest milieuvriendelijke luchtvaartmaatschappijen te behoren”, aldus Jean-François Lemay, President van Air Transat. “We blijven doorgaan met het verminderen van onze CO2-uitstoot door elk jaar ons brandstof management systeem verder te verbeteren. Dit fungeert als een benchmark voor de gehele industrie”.

Reizigers kunnen een luchtvaartmaatschappij kiezen aan de hand van CO2-uitstoot. Dit kunnen ze doen door de Airline Index welke gepubliceerd is door de Duitse NGO Atmosfair. De luchtvaartmaatschappijen die goed uit te test komen zijn degenen die de CO2-uitstoot willen verminderen door op een verstandige manier om te gaan met hun brandstofgebruik en door het maximaal beladen van de vliegtuigen. 

Brandstofefficiëntie

In 2004 heeft Air Transat een speciaal team opgericht die zich bezig houden met initiatieven te implementeren zodat ze de brandstofefficiëntie kunnen verbeteren en de CO2-uitstoot te reduceren. In dit speciale team houden ze zich ook bezig met de vlucht- en grondoperaties verbeteren, gewicht aan boort verminderen en de onderhoudsmaatregelen die de brandstofefficiëntie verbeteren.

Culinaire gerechten van Daniel Vézina aan boord

Air Transat biedt sinds kort ook gastronomische maaltijden aan, aan boord van hun vliegtuigen. Dit doen ze in samenwerking met de bekende Canadese chef-kok Daniel Vézina. Uiteraard maakt hij deze gerechten niet zelf, maar het zijn wel zijn recepten. Deze gastronomische gerechten werden in eerste instantie alleen aangeboden in de Club Class maar zullen uiteindelijk ook in Economy Class worden aangeboden. Passagiers in de Club Class krijgen deze gerechten gratis aangeboden. In de Economy Class moeten passagiers er $25 voor betalen.

“We zijn ontzettend enthousiast over deze samenwerking die ons in staat stelt de inflight ervaring naar een nieuwe hoogte te brengen en onze voortrekkersrol in het toerisme verder te versterken,” aldus Jean-François Lemay, President-General Manager van Air Transat. “Air Transat staat bekend om zijn Club Class en het Chef Menu van Daniel Vézina is een prachtige toevoeging aan de vele voordelen in deze klasse. Passagiers in Economy Class die hun vakantie goed willen laten beginnen, zullen deze gastronomische maaltijden zeker waarderen. Daniel Vézina staat bekend om zijn aandacht voor kwaliteit en zijn wens om haute cuisine maaltijden voor iedereen toegankelijk te maken. Daarmee is hij de beste chef-kok om mee samen te werken.”

Daniel Vézina

“Ik ben opgetogen samen te werken met Air Transat in deze spannende uitdaging: smaken en presentaties die mijn kookkunsten typeren, toevoegen aan de inflight ervaring,” zegt Daniel Vézina. Ik ben ook dankbaar voor de steun, flexibiliteit en openheid van de luchtvaartmaatschappij. Zij stelden me in staat een heerlijk menu te creëren dat in lijn ligt met mijn waarden en kwaliteitsnormen.”

Nieuwe gerechten Economy Class

De gratis maaltijden van het Euro-Bistro menu in Economy Class zijn ook vernieuwd. Voor de passagiers die van Canada naar Europa reizen is er keuze uit drie warme broodjes die dagelijks vers bereid worden. Voor passagiers van Europa naar Canada is er keuze uit drie warme gerechten die dagelijks vers bereid worden.