Let op: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor worden alle vragen en antwoorden getoond.
Als de pagina te traag reageert, activeer JavaScript en herlaad de pagina.
 1. Bij ons kunt u betalen met iDeal of Mister Cash
 2. Wij bieden de ETA reistoestemming ook per post aan
 3. U kunt gebruik maken van onze Nederlandse klantenservice
 4. Bij een vertraagde goedkeuring, wordt uw reistoestemming via ons systeem automatisch naar uw email doorgestuurd
 5. Wij sturen u 1 maand voor tijd een waarschuwing dat uw ETA geldigheidsduur zal verlopen
 6. Wij beoordelen uw aanvraag op toewijzing van reistoestemming
 7. Wij controleren op fouten en passen deze in overleg met u aan.
 8. Indien nodig bieden wij u persoonlijke hulp bij het aanvragen
 9. Op onze website krijgt u gegarandeerd geen errors             

Nee, wij maken geen deel uit van de Canadese overheid. De aanvraag van een ETA reistoestemming wordt gecontroleerd, geregistreerd en toegewezen door Citizenship and Immigration Canada. Wij zijn een bedrijf waarbij u gebruik kunt maken van de voordelen van onze diensten en ons specialisme bij het bemiddelen van het aanvragen van uw ETA Canada reistoestemming.

·         een geldig paspoort

·         een goede gezondheid

·         geen strafrechtelijk verleden

·         kunnen aantonen dat u de financiële middelen, een eigen huis of familie heeft, waarmee de             Canadese immigratiedienst aan kan nemen dat u terugkeert naar uw thuisland.

·         beschikken over voldoende budget voor de duur van het verblijf in Canada

·         beschikken over een retourticket of een doorreisticket van een luchtvaartmaatschappij

 

Het kan gebeuren dat u wordt gevraagd om een medisch paspoort of een medisch dossier voordat uw ETA aanvraag verder in behandeling wordt genomen.

Ook kan er gevraagd worden om een schriftelijke  uitnodiging van een persoon die inwoner is van Canada.

Sinds 15 maart 2016 moet u een ETA aanvragen om naar Canada af te reizen. 

Om een ETA aan te vragen heeft u in ieder geval een geldig paspoort nodig. Zonder een geldig paspoort kunt u geen ETA aanvragen. En om de aanvraag te betalen heeft u een bankpas nodig.

Een ETA Canada kunt u eenvoudig aanvragen via www.etacanada-aanvragen.nl.

Bij ons kunt u uw ETA online eenvoudig, snel en veilig aanvragen. Wij vragen per aanvraag van een ETA een vergoeding van €12,- voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs van de ETA zoals deze wordt bepaald door de overheid van Canada. Dit bedrag is vastgesteld op $7 (CAD). Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €17,- per aangevraagde ETA.

Wilt u ook een bevestiging van uw reistoestemming per post ontvangen, dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

·         reizigers over land of over zee

·         diplomaten

·         luchtvaart/cabinepersoneel

·         houders van een “study permit” verkregen vanaf 1 augustus 2015

·         houder van een “work permit” verkregen vanaf 1 augustus 2015

·         personen met een permanente verblijfsvergunning van Canada

Nee, dan heeft u geen ETA nodig. Deze heeft u alleen nodig wanneer u per vliegtuig naar Canada reist. Wanneer u in een land woont waarbij u een visum nodig heeft om Canada te kunnen betreden, dan moet u uiteraard wel in het bezit zijn van een geldige visum, ongeacht hoe u naar Canada reist.

 

Nee die zijn er niet. Alle reizigers die Canada willen betreden, ongeacht welke leeftijd, hebben een ETA nodig.

Als uw elektronische aanvraag voor reistoestemming is goedgekeurd, betekent dit dat uw reis naar Canada  is toegestaan. Maar dit garandeert u niet de toegang tot Canada. Na aankomst in Canada wordt u in/op de (lucht)haven van aankomst gecontroleerd door een Douane- en Grensbewakingsambtenaar die zou kunnen vaststellen dat u niet in aanmerking komt voor toegang tot Canada op basis van een Canadese wettelijke bepaling.

De ETA is 5 jaar geldig vanaf de datum waarop deze is toegewezen. De datum hiervan kunt u terugzien op de bevestiging van uw ETA reistoestemming. Als het paspoort waarmee u de ETA heeft aangevraagd eerder verloopt, dan geldt de datum waarop uw paspoort verloopt als geldigheidsdatum van uw ETA. Tevens moet uw paspoort geldig zijn tot zolang uw verblijf duurt (vertrekdatum + 1 dag rekenen).

Uw verblijf mag doorgaans niet langer duren dan 6 maanden. (Bij de douane in Canada krijgt u het definitieve besluit te horen hoe lang u mag verblijven.) U mag binnen 5 jaar wel meerdere malen het land betreden (zolang de ETA geldig is).

Let op! De ETA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden (heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ETA reistoestemming dus niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort).

Uw paspoort moet geldig zijn tot zolang uw verblijf in Canada duurt (vertrekdatum terugreis + 1 dag rekenen)

Let op! De ETA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ETA reistoestemming dus niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ETA reistoestemming moeten aanvragen.

De douane beamte (CBSA: Officers of the Canada Border Services Agency) controleert bij binnenkomst hoe lang u mag verblijven. Normaal gesproken mag u 6 maanden verblijven in Canada, vanaf de dag dat u arriveert. Als er aangegeven wordt dat u korter mag blijven dan de 6 maanden, dan wordt er een datum in uw paspoort gezet wanneer u Canada dient te verlaten. Mocht u langer willen blijven dan is toegestaan, kunt u een verlenging aanvragen. Deze dient u tenminste 30 dagen voordat u Canada dient te verlaten aan te vragen.

Uw ETA moet geldig zijn op de dag van aankomst in Canada. Tijdens uw verblijf of vertrek hoeft u niet in het bezit te zijn van een geldige ETA voor Canada. Uiteraard dient uw paspoort wel geldig te zijn tot de vertrekdag. (vertrekdatum + 1 dag rekenen)

Een ETA is een nieuwe toelatingseis voor visum vrijgestelde vreemdelingen om Canada te kunnen betreden middels een vliegtuig. Deze toelatingseis is verplicht sinds 15 maart 2016. Deze autorisatie is direct gekoppeld aan uw paspoort en is 5 jaar geldig. Wanneer uw paspoort in de tussentijd verloopt, is de ETA niet meer geldig en zult u een nieuwe aan moeten vragen.

Dit is afhankelijk van de nationaliteit die u bezit. Alle landen binnen de EU kunnen een ETA aanvragen met uitzondering van Bulgarije en Roemenië. Bulgaren en Roemenen zullen een visum aan moeten vragen.

Vanaf het moment dat uw reistoestemming is toegewezen treedt uw ETA in werking. Dit is tevens de datum waarop de geldigheidsduur van uw ETA reistoestemming ingaat. De geldigheidsduur van de ETA is 5 jaar of het moment waarop de geldigheid van uw paspoort vervalt waarmee u de aanvraag gedaan heeft. De geldigheidsdatum kunt u terugzien in uw email waarop u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

 

Let op! De ETA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ETA reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ETA reistoestemming moeten aanvragen.

U hoeft geen bewijs van uw toegewezen ETA te tonen. Wij raden u echter wel aan voor eigen gebruik de bevestigings-mail af te drukken en deze toch mee te nemen. Wanneer u op de luchthaven incheckt is het mogelijk dat u het adres van het hotel/accommodatie moet tonen waar u de eerste nacht in Canada doorbrengt.

Een ETA Canada reistoestemming is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen per vliegtuig naar Canada waarbij het verblijf niet langer dan 6 maanden zal duren. Wanneer u op doorreis gaat via de Canada (ook terwijl u de luchthaven niet verlaat) is een ETA Canada reistoestemming noodzakelijk.

U dient bij aankomst te beschikken over een retourticket of een doorreisticket van een luchtvaartmaatschappij. Betreedt u Canada over land of over zee dan heeft u geen ETA Canada nodig.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Uw paspoort moet geldig zijn tot zolang uw verblijf in Canada duurt (vertrekdatum terugreis + 1 dag rekenen). De ETA Canada reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden.

Wij adviseren u de ETA reistoestemming minimaal 72 uur voor uw vertrek aan te vragen, dit omdat de overheid van Canada  hier in uitzonderlijke gevallen 72 uur voor kan nemen. Indien de Canadese overheid om extra documenten vraagt kan de procedure van de aanvraag enkele weken duren.

Alle reizigers die in het bezit zijn van een geldig paspoort kunnen direct een ETA aanvragen bij etacanada-aanvragen.nl.

Passagiers die op doorreis via Canada komen zullen ook een ETA aan moeten vragen, ongeacht de tijd dat u in Canada doorbrengt. Reist u door naar de VS dan zal u ook apart een ESTA aan moeten vragen dit kan eenvoudig op www.esta-aanvragen.nl.

Ja dit kan. Het kan voorkomen dat er later nog informatie aan het licht komt waardoor u Canada niet mag betreden. Dan wordt de ETA door een immigratie ambtenaar geannuleerd en wordt u hier zo snel mogelijk van op de hoogte gesteld.

Ja, als u persoonlijk aan de voorwaarden van ETA voldoet kunt overal ter wereld boarden met uw ETA.

Benodigdheden bij de aanvraag: uw paspoort

Benodigdheden bij de betaling: bankpas

U vult uw gegevens in op het aanvraagformulier. Als u de 4 stappen hebt doorlopen, controleert u of uw gegevens correct zijn ingevuld. Hierna klikt u op de knop "betalen". Als u voor meer reizigers een ETA aan wilt vragen dan klikt u op de knop "reiziger toevoegen" en vult voor hen de formulieren in, als u de formulieren ingevuld heeft klikt u dan op de knop "betalen". Nu komt u op de betaal pagina waar u uw keuze maakt uit een van de betalingsmogelijkheden en u maakt het bedrag over.

Als wij uw betaling ontvangen hebben, vragen wij uw reistoestemming direct voor u aan. Binnen 72 uur ontvangt u de officiële bevestiging van uw ETA reistoestemming op de email, doorgaans ontvangt u de toestemming dezelfde dag nog op uw email. De Canadese overheid neemt in uitzonderlijke gevallen 72 uur om de aanvraag nader te onderzoeken. Indien de Canadese overheid om extra documenten vraagt kan de procedure voor het aanvragen tot enkele weken duren.

U hoeft bij de douane geen bewijs van uw toegewezen ETA te tonen. Wij raden u echter wel aan voor eigen gebruik de bevestigings-email af te drukken en deze toch mee te nemen.

Het is erg belangrijk dat  alle gegevens die u invult op het aanvraagformulier precies overeenkomen met de gegevens op uw paspoort. De gegevens die u dient in te vullen zijn onder andere uw voornamen, achternaam, geboortedatum, adres en paspoortgegevens.

Als u naar Canada reist, moet uw paspoort nog minstens geldig zijn gedurende uw geplande verblijf in Canada om toegelaten te worden. De ETA reistoestemming is gekoppeld aan uw paspoort. U moet dus met hetzelfde paspoort waarmee u de aanvraag gedaan heeft het land betreden. Heeft u na de aanvraag een nieuw paspoort nodig dan is uw ETA reistoestemming niet meer geldig bij uw nieuwe paspoort. U zult dan een nieuwe ETA reistoestemming moeten aanvragen.

Iedereen die naar Canada reist moet een machinaal afleesbaar paspoort hebben. Alle Nederlandse paspoorten die sinds 1995 zijn uitgegeven voldoen aan deze eis.

Een noodpaspoort is niet geldig als u naar Canada wilt reizen. Het beschikt niet over de vereiste chip en dus kan u de toegang tot Canada geweigerd worden.

Zodra wij uw reistoestemming binnen hebben sturen wij deze altijd direct op naar uw e-mailadres. Doorgaans ontvangt u de reistoestemming binnen enkele uren. In bepaalde gevallen kan de overheid van Canada langer de tijd nemen om tot een beslissing te komen. Dit kan maximaal 72 uur duren.

In bepaalde gevallen zullen zij om extra informatie vragen voordat uw aanvraag verder in behandeling genomen zal worden. Hierbij kunnen zij onder anderen vragen om:

 ·        een medicijnpaspoort of een medisch dossier

·         een schriftelijke uitnodiging van een persoon die inwoner is van Canada

 

Als u wordt gevraagd om extra informatie aan te leveren kan de procedure voor het aanvragen tot enkele weken duren.

Nee, als u een nieuw paspoort heeft gekregen tijdens de geldigheidsperiode van uw ETA, dan dient u een nieuwe ETA aan te vragen. U kunt een reistoestemming niet overzetten naar een nieuw paspoort.

Aanvragen kunnen op elk moment voor aanvang van de reis naar Canada worden ingediend. Wij bevelen u aan een maand voor uw vertrekdatum een ETA aan te vragen. Doorgaans wordt binnen enkele uren een reistoestemming toegekend in bepaalde gevallen kan de Canadese immigratiedienst tot 72 uur nemen om tot een beslissing te komen.

Indien er gevraagd wordt om extra documenten aan te leveren door de de Canadese immigratiedienst kan de procedure van de aanvraag tot enkele weken duren.

Wij raden u aan om ruim van te voren uw ETA reistoestemming aan te vragen en goed te controleren of uw paspoort bij uw vertrek gedurende uw gehele verblijf in Canada nog geldig is, zodat u dan nog op tijd kunt reageren en een nieuw paspoort kan aanvragen als dit nodig is. Indien u achteraf een visum blijkt nodig te hebben in plaats van een ETA dan heeft u ook voldoende tijd om deze aan te vragen. Het proces voor het aanvragen van een visum duurt namelijk gemiddeld een maand.

Bij ons heeft u de keuze uit de hieronder staande betalingsmogelijkheden:

 1. iDeal
 2. Bancontact/Mister Cash
 3. Visacard
 4. Mastercard
 5. eMaestro

Bij ons kunt u uw ETA online eenvoudig, snel en veilig aanvragen. Wij vragen per aanvraag van een ETA een vergoeding van €12,- voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs van de ETA zoals deze wordt bepaald door de overheid van Canada. Dit bedrag is vastgesteld op $7 CAD. Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €17,- per aangevraagde ETA.

Wilt u ook een bevestiging van uw reistoestemming per post ontvangen, dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

Ja, als uw ETA reistoestemming aanvraag wordt afgewezen zullen wij u zo spoedig mogelijk het volledige aankoopbedrag terugstorten op uw rekening. 

Een ETA aanvragen zonder creditcard doet u veilig en vertrouwd bij etacanada-aanvragen.nl. De meeste mensen die naar Canada reizen geven de voorkeur aan betalen met iDeal of Bancontact/Mister Cash.

Wij ontdekten dat veel reizigers problemen ondervonden bij het indienen van een ETA aanvraag. Waaronder het probleem dat men alleen kon betalen per creditcard, terwijl veel mensen niet in het bezit zijn van een creditcard. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen dat eVisa application services deze service aanbiedt en ervoor gekozen heeft om de meest gebruikte betaalmiddelen voor zowel Nederlanders (iDeal) als Belgen (Bancontact/Mister Cash) aan te bieden als oplossing voor reizigers naar Canada.

Hiermee kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde 'internetbankierenomgeving' van uw eigen bank. Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, zijn de gegevens van de begunstigde en het bedrag al ingevuld. Dit voorkomt het risico op vergissingen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een acceptgiro, maar zonder dat de verkoper een papieren acceptgiro hoeft te versturen. Ook komt u later niet voor verrassingen te staan. De transactie, het inloggen en het autoriseren is dan ook in een paar minuten geregeld. De betaling is tevens meteen zichtbaar in uw rekeningoverzicht. Dus eigenlijk zoals u altijd al gewend bent.

Bent u niet in het bezit van een creditcard waarmee u kunt betalen, en wilt u deze ook niet alleen voor het aanvragen van een ETA aanschaffen? Dan is etacanada-aanvragen.nl de ideale uitkomst voor u. Bij ons kunt u gewoon een ETA aanvragen met iDeal of Bancontact/ Mistercash.

Nee, helaas is er na het versturen van uw aanvraag geen mogelijkheid meer om de aanvraag te annuleren. Ook kunnen wij het aankoopbedrag dan niet meer terugstorten.

Wanneer wij uw aanvraag nog niet hebben verwerkt, kunnen wij alle gegevens nog voor uw wijzigen. Wanneer u een fout ontdekt, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Als de aanvraag al door ons verwerkt is, is het niet meer mogelijk om iets te wijzigen.

Nee, wijziging hiervan is niet mogelijk. Wel kunt u gewoon binnen de geldigheidsduur van uw ETA reistoestemming Canada betreden. Is uw reistoestemming niet geldig meer op uw nieuw geplande aankomstdatum, dan dient u een nieuwe ETA reistoestemming aan te vragen.

De geldigheidsduur van uw ETA reistoestemming kunt u terugzien op uw email waar u een bevestiging heeft ontvangen van uw reistoestemming.

Ons privacybeleid en onze werkwijze is ingericht volgens de richtlijnen zoals deze zijn vastgelegd in de Europese wetgeving omtrent de Bescherming van Persoonsgegevens.

Wij laten alleen persoonsgegevens verwerken door onze eigen mensen, zij zijn allen in het bezit van een bewijs omtrent gedrag.

Wij staan geregistreerd bij de toezichthouder op de AVG vertegenwoordigt bij de landen waar wij onze service aanbieden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende links. autoriteitpersoonsgegevens.nl en www.ec.europa.eu/justice/data-protection/

De internetbeveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in websitebeveiliging. (www.expedient.nl)

Voor meer informatie over de beveiliging en opslag van uw persoonsgegevens kunt u altijd contact met ons opnemen per telefoon of per email.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw persoonsgegevens worden streng beveiligd opgeslagen door het Canadese CIC. Alleen uw NAW-gegevens worden voor onze eigen klantenadministratie versleuteld en offline opgeslagen in ons systeem. Het officiële aanvraagnummer afgegeven door de Government of Canada houden wij gedurende de geldigheidsduur van uw ETA voor u in bewaring. D.w.z. tot 5 jaar vanaf de goedkeuringsdatum of als uw paspoort eerder vervalt. (Hiermee vervalt de geldigheid van uw ETA ook.)

Tevens zijn uw persoonsgegevens tijdens verzending per email versleuteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van SSL beveiliging. De beveiliging hebben wij uitbesteedt aan een professioneel internetbedrijf welke tevens gespecialiseerd is in internetbeveiliging. ( www.expedient.nl )

Wilt u meer weten over hoe wij garant  staan voor de internetbeveiliging, dan kunt u altijd contact met ons opnemen per email of per telefoon.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw persoonsgegevens van uw reistoestemming worden streng beveiligd opgeslagen in het systeem van de Government of Canada.

Mocht uw betaling nog niet voldaan zijn bij uw aanvraag, dan zullen wij uw naam en adres gegevens nog 72 uur bewaren en vervolgens verwijderen uit ons systeem.

Voor onze klantenadministratie bewaren wij enkel uw naam en adresgegevens. Alle andere persoonsgegevens nemen wij niet op in ons bestand.

Gedurende de geldigheid van uw ETA houden wij het officiële aanvraagnummer van het van het Canadese CIC. D.w.z. tot 5 jaar vanaf de goedkeuringsdatum of als uw paspoort eerder vervalt. (Hiermee vervalt de geldigheid van uw ETA ook.)

De geldigheidsduur van uw reistoestemming kunt u terugvinden op de autorisatie die u van ons ontvangt per email. U kunt altijd contact met ons opnemen met het verzoek uw persoonsgegevens te verwijderen, hier zullen wij uiteraard gehoor aangeven.

Bekijk hier onze privacyverklaring

Uw aanvraag wordt met de grootst mogelijke zorg verwerkt. Mocht u toch een klacht hebben dan kunt u deze indienen per email of een bericht achterlaten op de website. Wij streven ernaar binnen 24 uur gehoor te geven aan uw klacht, met een maximum tot 72 uur.

Onze contactgegevens kunt u vinden onder de knop “contact” rechts bovenaan.

Op de algemene voorwaarden is het Nederlandse recht van toepassing. Klik op de link algemene voorwaarden om deze in te zien. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Hier kunt u onze algemene voorwaarden ook opvragen.

Als u als minderjarige zonder begeleiding wilt reizen naar Canada kunt u contact opnemen met uw reisorganisatie. Verschillende vliegmaatschappijen hebben eigen restricties voor het alleen reizen als minderjarige. Tevens dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een notarieel document waarin toestemming is gegeven door beide ouders dat u als minderjarige reist. Voor meer informatie kunt u terecht Canadese ambassade. Op deze deze webpagina vindt u de regels.

Het hangt er vanaf of u in een land woont waarbij een ETA verplicht is, en hoe u naar Canada wilt reizen. Wanneer u in een land woont waarbij u verplicht bent om een ETA aan te vragen en u reist per vliegtuig naar Canada , heeft u wel een ETA nodig. Wanneer u per land of zee naar Canada reist, heeft u er geen nodig. Tevens zal u voor uw reis naar de VS een ESTA reistoestemming nodig hebben, welke gemakkelijk is aan te vragen op www.esta-aanvragen.nl.

Nee, dit is niet mogelijk. De Canadese ETA is een speciale vergunning voor Canada en is nodig om Canada te betreden wanneer je per vliegtuig reist.

Dat is een persoon die geen Canadese burger is, of een permanente verblijfsvergunning bezit van Canada. Deze persoon heeft dus normaal gesproken een visum nodig om Canada te betreden.

Vanaf 1 augustus 2015 wordt een ETA automatisch verleend wanneer u goedkeuring heeft voor een studie of werkvergunning. U hoeft dan dus niet apart een ETA aan te vragen.

Ja, uw aanvraag biedt u de mogelijkheid om uw situatie uit te kunnen leggen. Wanneer uw aanvraag wordt afgewezen, kan er een tijdelijke verblijfsvergunning worden aangevraagd om Canada alsnog te betreden.

Een weigering tot toegang van Canada, of weigering van een document betekent niet gelijk dat uw ETA ook afgewezen zal worden. Elke aanvraag wordt apart behandeld. Wij adviseren u dan ook om alsnog een aanvraag in te dienen.

Als toerist mag je wel afreizen naar Canada voordat je een verblijfsvergunning hebt. Echter, ‘Citizenship and Immigration Canada’ adviseert u om nog geen definitieve beslissingen te nemen in Canada totdat u uw verblijfsvergunning toegewezen heeft gekregen.

Ja, vanaf 15 maart heeft u dan een ETA nodig om naar Canada te kunnen vliegen. Echter, een vaste inwoner van de VS die Canada betreed per land of zee, heeft geen ETA nodig. Dus ook niet wanneer u met de auto naar Canada gaat.

Ja, wij kunnen u de bevestiging van uw reistoestemming ook per post toezenden. Hiervoor wordt €3,- extra in rekening gebracht.

Ja, u dient voor elk kind een aparte aanvraag in te dienen, het is helaas niet mogelijk om een enkele aanvraag in te dienen.

Ja, indien u alle juiste gegevens heeft is een ETA aanvragen voor iemand anders geen probleem.

Ja, bij etacanada-aanvragen.nl kunt u een groepsaanvraag indienen. Aan het einde van het formulier heeft u de mogelijkheid reiziger toevoegen te kiezen. U krijgt dan steeds een nieuw formulier dat u kunt invullen en verloopt verder exact hetzelfde.

Bij ons kunt u uw ETA online eenvoudig, snel en veilig aanvragen. Wij vragen per aanvraag van een ETA een vergoeding van €12,- voor de bemiddelings- en administratiekosten. Daarbij betaalt u de prijs van de ETA zoals deze wordt bepaald door de overheid van Canada. Dit bedrag is vastgesteld op $7 CAD. Dit betekent omgerekend een totaalbedrag van €17,- per aangevraagde ETA.

Wilt u ook een bevestiging van uw reistoestemming per post ontvangen, dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag.

Bij ons heeft u de keuze uit de hieronder staande betalingsmogelijkheden:

 1. iDeal
 2. Bancontact/Mister Cash
 3. Visacard
 4. Mastercard
 5. eMaestro

U kunt ons bellen of mailen. Als u uw persoonlijke referentienummer aan ons doorgeeft kunnen wij u zo snel mogelijk helpen. Wij zullen dan achterhalen wat de reden hiervan is.

In uw bevestigingsmail kunt u uw persoonlijk referentienummer terugvinden. Met dit nummer kunnen wij de status van uw aanvraag inzien. 

U kunt een spoedvisum (Visitor Visa) aanvragen bij de Canadese Ambassade. Houdt er rekening mee dat de procedure voor het aanvragen van een visum langer kan duren.

Een andere mogelijkheid is om een herziening aan te vragen bij het Federal Court of Canada. Omdat het een complexe procedure is wordt er aangeraden een advocaat u te laten helpen tijdens het proces.

Als u een paspoort heeft afgegeven door het Koninkrijk der Nederlanden kunt u gewoon een ETA aanvragen. In het aanvraagformulier moet u dan bij de vraag "Land van afgifte van het paspoort" Nederland in vullen.

Wanneer u meteen wilt beginnen met het invullen van een ETA formulier, klik dan hier! Wanneer u naar Canada gaat, heeft u een ETA nodig. Om een ETA aan te vragen dient u een aanvraagformulier in te vullen.

ETA formulier aanvragen

ETA is een afkorting van Electronic Travel Authorization, De nieuwe toelatingseis houdt in dat visum-vrijgestelde reizigers die vliegen naar of door Canada een ETA dienen aan te vragen. Amerikaanse burgers en reizigers met een geldig Canadees visum hoeven er geen aan te vragen. Met deze reistoestemming voor Canada kunt u dan ook visum vrij reizen maar u staat dan wel geregistreerd als bezoeker aan Canada.

Eta formulier vragenlijst:

1. Persoonsgegevens

2. Paspoortgegevens

3. Werkgevergegevens

4. Achtergrondvragen

1. PERSOONSGEGEVENS:

Het is van groot belang dat u uw gegevens exact zo overneemt zoals deze in uw paspoort staan. Wanneer uw meerdere voornamen heeft, onderscheid deze dan door er een spatie tussen te zetten. Deze speciale leestekens zijn toegestaan: min (-) punt (.) aprostrof (‘) en komma (,). Wanneer u een getrouwde vrouw bent, vul dan bij achternaam alleen uw meisjesnaam in.

2. PASPOORTGEGEVENS:

Ook bij uw paspoort gegevens is het van groot belang om deze exact over te nemen zoals deze in uw paspoort staan. Het Nederlandse paspoort bestaat altijd al 9 karakters. Het eerste karakter bestaat uit een letter en het laatste karakter uit een cijfer. Ook komt er in het paspoortnummer nooit een letter ‘O’ voor. Dit is dus altijd het cijfer ‘0’. Het Belgische paspoortnummer begint altijd met twee letters gevolgd door zes cijfers. (AB123456)

3. WERKGEVERSGEGEVENS:

Wanneer u momenteel geen werk heeft, dan kunt u ‘werkeloos’ invullen. U mag hier ook de gegevens invullen van uw laatste werkgever. Studeert u nog en heeft u geen baan, dan vult u hier in dat u een ‘student’ bent. Ook wordt hier gevraagd naar uw beschikbare budget wat u te besteden heeft in Canada. Deze vraag is verplicht. Hier kunt u invullen welk bedrag u te besteden heeft voor uw reis naar Canada.

4. ACHTERGRONDVRAGEN:

Dit zijn vragen die te maken hebben met uw verleden en uw gezondheid. Deze vragen dient u altijd naar waarheid in te vullen. U hoeft hier alleen maar te antwoorden met ja of nee. Wanneer u nog aanvullende informatie heeft die te maken hebben met uw aanvraag kunt u dat onderaan deze pagina zetten.

GROEPSAANVRAAG

Bij ons heeft u ook de mogelijkheid om een groepsaanvraag in te dienen. Dit houdt in dat u meerdere mensen kunt toevoegen, en hiervoor een formulier kunt invullen. U dient dan wel de gegevens in te vullen van de hoofdaanvrager. De gegevens van de hoofdaanvragen worden gebruikt voor eventuele correspondentie. Wanneer u alle personen heeft toegevoegd, betaald u achteraf in een keer voor alle personen. U kunt alle personen achteraf ook weer individueel opvragen. Houd er wel rekening mee dat elke persoon van een groepsaanvraag een formulier dient in te vullen, ook kinderen.

Een ETA formulier invullen

Het is van belang dat u alle gegevens zo goed mogelijk invult en overneemt vanuit uw paspoort. Controleer uw gegevens ook goed voordat u ze verzend. Achteraf kunnen deze gegevens niet meer gewijzigd worden en zal er een nieuwe aanvraag ingediend moeten worden op uw eigen kosten.

Voornaam: Neem uw naam over zoals deze in het paspoort staat. Wanneer u meerdere voornamen heeft moet u deze hier ook invullen en deze onderscheiden door middel van een spatie. Schrijf uw voornaam (of voornamen) voluit en gebruik geen initialen.

Achternaam: Wanneer u een getrouwde vrouw bent, vul hier dan alleen uw meisjesnaam in en niet uw getrouwde naam. Wanneer u meerdere achternamen heeft, onderscheid deze dan door middel van een spatie.

Het Nederlands paspoortnummer: Houd er rekening mee dat de letter ‘O’ niet voor komt in het Nederlandse paspoortnummer. Dit is dus altijd het cijfer ‘0’. Zorg er voor dat u uw paspoortnummer correct overneemt vanuit uw paspoort, dit is van groot belang! Wanneer deze niet met elkaar overeen komen, kan het zijn dat u de toegang in Canada wordt ontzegd. Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit 9 karakters en eindigt altijd met een cijfer. Het Belgische paspoortnummer bestaat altijd uit 2 letters gevolgd door 6 cijfers. Bijvoorbeeld: AB123456.

Land afgifte paspoort: U dient hier het land in te vullen waarvan u staatsburger bent. Wanneer uw paspoort bijvoorbeeld in Duitsland is afgegeven, maar het is een Nederlands paspoort welke is afgegeven door een Nederlandse Ambassade in Duitsland dan moet u bij land van afgifte dus Nederland invullen en niet Duitsland.

Tweede Nationaliteit: Wanneer u naast uw huidige nationaliteit nog een tweede nationaliteit heeft, dient u de vraag met ja te beantwoorden. Hierna krijgt u de vraag wat het land van afgifte is, hier vult u dan het land in van uw tweede nationaliteit.

Werkgeversgegevens: U kunt kiezen uit verschillende sectoren. Het kan zijn dat uw functie er net niet tussen staat, kies dan voor de functie die er het meest op aan sluit. Hier kunt u ook aangeven of u werkloos of student bent.

De ETA

Na het betalen en verzenden van uw ETA aanvraagformulier ontvangt u gewoonlijk binnen enkele uren uw officiële ETA op de mail. Echter het Canadese CIC mag er 72 uur over doen om tot een beslissing te komen. Wanneer dit bij u het geval is, stuurt het Canadese CIC u een e-mail met hierin de volgende stappen die u dient te ondernemen. Wij adviseren u om uw goedgekeurde ETA uit te printen en mee te nemen tijdens uw reis. De ETA is digitaal gekoppeld aan uw paspoort en wordt van uw paspoort afgelezen bij de douane. Wanneer u de ETA uitgeprint bij u draagt, heeft u altijd nog het bewijs dat u deze heeft aangevraagd mochten er problemen zijn met uw paspoort.

Wij passen ons online aanvraagformulier aan op het aanvraagformulier van het Canadese CIC. Dus wanneer zij wijzigingen doorvoeren aan hun aanvraagformulier, zullen wij dit ook doen. Zo kunt u er altijd vanuit gaan dat ons formulier up to date is.

Op de ETA staat het ETA nummer vermeldt. Dit nummer kunt u gebruiken om uw ETA opnieuw op te vragen gedurende de geldigheidsperiode. De geldigheidsdatum kunt u bovenaan de reistoestemming vinden.

Dit is een Voorbeeld van een ETA:

voorbeeld-eta-reistoestemming

 

Zorg ervoor dat u met de juiste documenten reist als u alleen reist met een minderjarig kind of alleen reist als minderjarige! Als u niet beschikt over de vereiste documenten bij aankomst in Canada bij een van de onderstaande beschreven situaties, dan wordt u extra gecontroleerd en onderzocht of de reis met de minderjarige legaal is.
# Als een minderjarig kind met één ouder reist dan moet er een document getoond kunnen worden bij aankomst met de handtekening van de niet meereizende ouder en een fotokopie van een geldig paspoort of identiteitskaart van de niet meereizende ouder.
# Als de ouders gescheiden zijn en gezamenlijk het gezag uitoefenen, dan dient er minimaal een bewijs van het gezamenlijk gezag getoond te kunnen worden, het is wenselijk om ook een ondertekend document bij u te dragen waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis.
# Als de ouders gescheiden zijn en een van de ouders heeft afstand gedaan van het ouderlijk gezag, dan dient de andere ouder een bewijs te kunnen tonen van het volledige ouderschap.
# Als één ouder is overleden dan dient er een officieel bewijs (overlijdensakte) getoond te kunnen worden van overlijden.
# Als u de voogdij heeft over het kind en geen biologisch of wettelijk ouder bent moet u een officieel bewijs kunnen tonen van voogdijschap of adoptie.
# Als u als minderjarige zonder begeleiding wilt reizen naar Canada adviseren wij u contact opnemen met uw reisorganisatie. Verschillende vliegmaatschappijen heb eigen restricties voor het alleen reizen als minderjarige. Tevens dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een notarieel document waarin toestemming is gegeven door beide ouders dat u als minderjarige reist.
# Formulieren zijn op deze website te downloaden. Het formulier is geen vrijwaring van eventuele problemen bij de douane. Daarom raden wij u aan goed te informeren welke regels voor u van toepassing zijn.
# Voor meer informatie kunt u terecht bij de Canadese ambassade. Op deze internetpagina vindt u de regels.

Visum Canada

Wanneer u niet aan de wettelijke of reglementaire eisen kunt voldoen voor het visumvrij reizen naar Canada, dient u een visum aan te vragen in plaats van een ETA.

Verschillende soorten visums

• Temporary resident visa (TRV)

• Permanent resident visa (PR)

Temporary resident (tijdelijke verblijfsvergunning):

Een TRV is een officieel document welke afgegeven wordt door een visum kantoor. Het document wordt in het paspoort geplaatst om aan te kunnen tonen dat de persoon aan alle eisen voldoet voor toelating tot Canada voor een tijdelijk verblijf.

Een tijdelijke bewoner is een buitenlander die een aanvraag heeft ingediend voor een tijdelijk verblijf en heeft voldaan aan de verplichtingen van de A20(1)(B). Een tijdelijke bewoner van Canada mag dan tijdelijk verblijven als bezoeker, werknemer of student. Deze toelating als tijdelijke bewoner van Canada is een voorrecht, geen recht.

Wie komt er in aanmerking voor een tijdelijke verblijfsvergunning? 

• Alle buitenlanders die tijdelijk in Canada willen verblijven komen in aanmerking voor een tijdelijke verblijfsvergunning, uitzonderingen daargelaten.

3 types:

• Single-entry: eenmalige toegang 

• Multiple-entry: meerdere malen toegang 

• Transit visa: vervoersvisum

Single-entry

• Staat een buitenlander toe om eenmalig af te reizen naar Canada gedurende de geldigheidsduur van het visum. 
• Kan 6 maanden voorafgaand aan de reis worden aangevraagd. 
• Heeft een vervaldatum van ten minste een maand na de verwachte aankomstdatum in de Canada.
 

Let op: als tijdelijke bewoner van Canada met een single-entry visum kunt u Canada opnieuw binnen komen uitsluitend na een bezoek aan de Verenigde Staten of St. Pierre et Miquelon binnen de geldigheidsperiode van uw visum en binnen de toegestane verblijfsduur.

Multiple-entry

• Staat de houder toe om onbeperkt af te reizen naar Canada binnen de geldigheidsduur van het visum. 
• Wordt uitgegeven met een lange termijn geldigheid voor toegang tot Canada om het de reiziger te vergemakkelijken. 
• Heeft een geldigheidsduur van maximaal 10 jaar of tot 1 maand voor de vervaldatum van het paspoort. 
• Kan nog steeds geldig zijn wanneer deze in een verlopen paspoort is bevestigd. (In dit geval moet de reiziger wel in het bezit zijn van een nieuw en geldig paspoort en moet beide kunnen laten zien op het vliegveld en aan de grensbewaker om Canada binnen te kunnen komen.)

Transit visa

Buitenlanders die een visum nodig zijn om Canada binnen te kunnen komen, hebben ook een vervoersvisum nodig om door Canada te mogen reizen zonder ergens te stoppen of iets/iemand te bezoeken. Dit visum is een vereiste, zelfs wanneer de reiziger minder dan 48 uur in Canada verblijft. Aan dit visum zijn geen kosten verbonden.

Working Holiday Program (WHP)

Wanneer je nog geen 30 jaar bent, kun je in aanmerking komen voor een Working Holiday Program. Dit visum wordt vaak aangevraagd door jongeren die een jaar willen rondreizen of werken. Enige voordwaarde is dat je onder de 30 jaar bent en je mag deze maar 1 keer in je leven aanvragen. Echter, dit visum is maar beperkt verkrijgbaar. Je dient eind december een aanvraag in te dienen bij de Canadese ambassade. Doe dit ook op tijd want in het voorjaar zijn ze vaak al niet meer te verkrijgen en dien je een jaar te wachten.

Study Permit

Om te kunnen studeren in Canada (en je wilt langer dan zes maanden verblijven) heb je een studie visum nodig. Dit visum kost ongeveer €100,-. Deze kun je online of op papier aanvragen. Deze aanvraag duurt zo’n twee maanden. Houd er rekening mee dat de aanvraag pas in behandeling wordt genomen wanneer de administratiekosten zijn betaald.

Vereisten van een studievisum: 
• Als student moet je ingeschreven staan bij een erkend onderwijsinstituut. Denk dan aan een college, universiteit of school.
• Laat de immigratiebeambte weten dat je na het afronden van de studie van plan bent om weer te vertrekken uit Canada. 
• Zorg voor voldoende financiële middelen om het schoolgeld te kunnen betalen, maar ook om daar te kunnen leven. 
• Je moet in goede gezondheid verkeren. 
• Je mag niet in het bezit zijn van een strafblad en geen bedreiging vormen voor Canada en haar inwoners.

Werken met een studie visum

Binnen de campus mag er gewerkt worden, zolang er maar een voltijdse studie gevolgd wordt. Buiten campus mag er niet gewerkt worden met een studievisum, er zal dan een werk visum aangevraagd moeten worden. Dit kan pas wanneer je langer dan zes maanden in Canada hebt gestudeerd en dan moet je nog steeds een voltijdse studie volgen. Naast school mag er twintig uur gewerkt worden. In de officiële vakanties mag er fulltime gewerkt worden.

Open werkvergunning

Wanneer je een partner hebt welke in Canada zou willen werken hebben terwijl jij er studeert met een studie visum, dan hebben zij het recht om een “open werkvergunning” aan te vragen. Degene met het studie visum moet dan ingeschreven staan bij een erkende onderwijsinstelling. Deze moet dan openbaar zijn of voor 50% gesubsidieerd worden door de Canadese overheid.

Een open werkvergunning betekent letterlijk dat er niet eerst een baanaanbod hoeft te zijn om deze aan te kunnen vragen.

Werken na het afronden van een studie in Canada

Als je zou willen werken in Canada na het afronden van je studie, kun je een “post graduate work permit” aanvragen. Dit visum heeft een maximale geldigheid van 3 jaar, en moet aangevraagd worden op het moment dat je in bezit bent van een geldig studievisum en binnen 90 dagen nadat er een schriftelijke bevestiging is ontvangen dat je je diploma in ontvangst mag nemen.

Permanent resident (permanente verblijfsvergunning)

Om hiervoor in aanmerking te komen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen die door de Canadese overheid zijn opgesteld. Je aanvraag moet voldoen aan de criteria geldend voor één van de zes onderstaande categorieën:

1. Skilled Worker and Professionals: 

Een goedgekeurd werkaanbod in Canada. Hiermee kun je voor onbepaalde tijd naar Canada. Dit visum werkt met een bepaald puntensysteem. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen, moet je een bepaald aantal punten scoren. Je kunt punten scoren op bijvoorbeeld je leeftijd, opleiding, talen kennis, werkervaring en het type werk wat je doet, gegarandeerd werkaanbod en aanpassingsvermogen. In totaal moet er tenminste 67 punten behaald worden. Succesvolle aanvragers voor immigratie naar Canada middels dit programma moeten: 

• Kunnen bewijzen dat ze over voldoende financiële middelen beschikken
• Een security check ondergaan
• Medische tests ondergaan
• Ten minste een jaar betaalde werkervaring op hebben gedaan binnen een van de 29 kwalificerende beroepen, een baanaanbod binnen Canada hebben, of langer dan een jaar in Canada hebben gewoond als tijdelijke werknemer of student.

2. Canadian Experience Class:

Tijdelijke werknemers en studenten kunnen een permanente verblijfsvergunning aanvragen onder de immigratiecategorie Canadian Experience Class. Je moet dan wel aan kunnen tonen dat je over relevante talen kennis en werkervaring beschikt. Je wordt aan de hand van de volgende criteria beoordeeld:
• Wanneer er een succesvolle aanvraag is, moet je kunnen aantonen dat je je binnen een van de provincies van Canada (m.u.v. Quebec) wilt vestigen.
• Je moet minimaal twee jaar werkervaring hebben opgedaan in Canada of een studie hebben afgerond in Canada.
• Je dient de aanvraag in te dienen terwijl je werkzaam bent binnen Canada of binnen een jaar nadat je de baan hebt opgegeven.
• Je moet met een legale visum in Canada zijn geweest, dus met een studievisum of een tijdelijke werkvergunning.

3. Business Immigrant Program: 

Is bedoeld voor mensen die een eigen bedrijf willen opzetten en al zelfstandig ondernemer zijn of aantoonbare management kwaliteiten bezitten (kwalificerende investeerders, entrepreneurs en zelfstandigen). De afgifte van dit visum is gericht op ondersteuning van de ontwikkeling van een sterke en voortvarende Canadese economie. Er zijn drie categorieën: 

• Immigrant investor program (het immigrant-investeerdersprogramma)
• Entrepreneurs permit (de ondernemersvergunning)
• Self employed permit (de vergunning voor zelfstandigen)

4. Sponsoring your Family: 

De Canadese overheid vindt het herenigen van familie vanuit andere landen in Canada heel belangrijk. Dat wil niet zeggen dat wanneer je familie in Canada hebt je automatisch onder deze categorie valt. Om onder deze categorie te kunnen vallen moeten directe familieleden (zoals ouders, partners en meerderjarige kinderen) in Canada garant staan en minimaal de ‘Landed Immigrant’ status hebben. Zij dienen de aanvrager financieel te onderhouden en er dient een sponsorschap-overeenkomst te worden getekend. Alle aanvragers dienen de security check en medische tests te ondergaan.

5. Provincial Nominees:

Een provincie kan zelf voor bepaalde categorieën voorwaarden opstellen middels een nominatieprogramma waaraan de potentiele emigranten moeten voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor een permanente verblijfsvergunning. Zo kan elke provincie immigranten selecteren welke goed zijn voor de economie.

6. Quebec-selected: 

De provincie Quebec heeft haar eigen emigratie categorieën opgesteld en selecteert zelfstandig potentiele emigranten die zich in Quebec willen vestigen.

Wat heb je nodig om een visum aan te kunnen vragen/te verkrijgen?

• Uitslagen van de medische tests en eventueel het strafblad 
• Verblijfsvergunning aanvraagformulier invullen en inleveren/opsturen 
• Betaling met pinpas/creditcard 

• Interview bijwonen met immigratievertegenwoordigers. 

Het kan zijn dat je aanvraag extra verplichtingen met zich mee brengt. Dit hangt af van de aard en categorie van je aanvraag. Er kan dus bijkomend naar het volgende gevraagd worden: 

• Diploma’s van opleidingen, certificaten, persoonlijke identificatie documenten, sponsorbrieven of andere relevante informatie. 
• Bewijs van voldoende financiële middelen 
• De uitslag van een bevoegdheidstoets 
• Bewijs van vluchtelingenstatus 
• Uitslagen van talentoets
• Eventuele bijkomende betalingen 
• Andere vormen van documentatie of toetsen

Welk visum heb ik nodig?

Weet u na het lezen van deze informatie niet zeker of u in aanmerking komt voor een ETA of dat u een visum nodig heeft? Klik dan hier.

Regelgeving omtrent visums veranderen constant. Wij adviseren u voordat u op reis gaat bovengenoemde websites te raadplegen en bij twijfel te informeren bij de ambassade van Canada naar de actuele regelgeving van het visum waarmee gereisd zal worden.

Nee, als u een Permanent Resident status heeft dan kunt u geen ETA aanvragen. U dient dan met een PR card of een PR reisdocument te reizen. Indien u geen PR card of PR reisdocument heeft dan kunt u deze aanvragen. U kunt er ook voor kiezen om afstand te doen van uw PR status, waarna u een ETA reistoestemming kunt aanvragen.

Ambassade van Canada in Nederland

Sophialaan 7
2514 JP Den Haag
Nederland

Tel.: 31 (0) 70 311-1600
Fax: 31 (0) 70 311-1620
Email: info@canada.nl

Ambassade
maandag - donderdag: 09.00 – 13.00 en 14.00 – 17.30

Afdeling Consulaire zaken 
maandag – vrijdag: 09.30 – 12.30

Ophalen van paspoorten:
maandag - donderdag: 09.00 - 13.00 en 14.00 - 17.00