ETA Canada Aanvragen

De aankomstdatum op uw visum zal worden ingesteld op [Date] [Days] dag(en) eerder, om bij vluchtwijzigingen of een vervroegde aankomstdatum problemen te voorkomen.

EVISA APPLICATION SERVICES

Een ETA Canada aanvragen zodat u met een gerust hart af kunt reizen naar Canada!

Bij ons krijgt u de mogelijkheid om uw ETA Canada online  aan te vragen. Betalen kunt u doen door middel van iDeal, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro. Dit gebeurt middels een beveiligde verbinding!

Een ETA Canada kan op ieder gewenst moment online worden aangevraagd. Wij adviseren u indien mogelijk om uw aanvraag ongeveer een maand voor uw vertrekdatum in te dienen, in ander geval minstens 72 uur voor aanvang van uw reis.

In bepaalde gevallen neemt de Canadese overheid tot 72 uur om tot een beslissing te komen om uw reis goed te keuren. Indien het Canadese CIC om extra documenten vraagt, kan de procedure enkele weken duren. Om deze reden raden wij u aan om uw ETA aanvraag minimaal 1 maand voor uw vertrekdatum in te dienen.

Maakt u een overstap in Amerika? Dan moet u ook verplicht een ESTA aanvragen

Door de invoer van een klein foutje op het aanvraagformulier, kan uw reistoestemming al ongeldig verklaard worden. Uw aanvraag wordt door ons dubbel gecheckt alvorens deze wordt ingediend. Op deze manier bent u verzekerd van een geldig ETA reisdocument. Vanzelfsprekend kunt u bij eventuele vragen gebruik maken van onze Nederlandse klantenservice.

Via de Canadese overheid kan de betaling alleen met een creditcard voldaan worden. Tevens heeft de Canadese overheid geen Nederlands sprekende klantenservice.

Momenteel verwerken wij alleen ETA/ESTA voor reizigers met een Nederlandse of Belgische Nationaliteit. Bij een vertraagde goedkeuring, wordt uw reistoestemming via ons systeem automatisch naar uw email doorgestuurd.

WAT IS HET ETA VOOR CANADA?

ETA staat voor Electronic Travel Authorisation. De naam zegt eigenlijk al, en geeft aan dat het visum alleen elektronisch aangevraagd dient te worden. Met andere woorden; alleen online verkrijgbaar.

Het ETA voor Canada is een nieuwe toelatingseis voor visumvrijgestelde vreemdelingen om Canada te kunnen betreden middels een vliegtuig. Vanaf 9 november 2016 is de ETA voor Canada verplicht.  Deze autorisatie is direct gekoppeld aan uw paspoort en is 5 jaar geldig. Wanneer uw paspoort in de tussentijd verloopt, is de reistoestemming voor Canada niet meer geldig en zult u een nieuwe aan moeten vragen.

VOORBEELD ETA CANADA (PDF)

Klik op de link om een voorbeeld te zien: Voorbeeld ETA Canada (PDF)

GELDIGHEIDSDUUR VISUM CANADA (ETA)

De geldigheidsduur van een visum Canada (ETA) is 5 jaar, en gaat in op het moment van de goedkeuring. U mag maximaal 6 maanden aaneengesloten verblijven in Canada tenzij een douaneambtenaar anders aangeeft bij uw aankomst. Daarnaast dient uw reistoestemming geldig te zijn tijdens de gehele duur van uw verblijf in Canada. Tijdens de geldigheidsperiode mag u zo vaak als u wilt Canada inreizen. Uw paspoort dient op de vertrekdatum nog minimaal 1 dag geldig te zijn.

Let op: Als de gegevens op uw ETA niet kloppen met de gegevens in uw paspoort, dan kan u de toegang tot het land ontzegd worden. Het is dus heel belangrijk dat de gegevens uit het paspoort exact overeenkomen met de gegevens op het ETA. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat bij aankomst een vertegenwoordiger van de Canadese autoriteiten een beslissing kan maken om een ETA-houder geen toegang te geven het land te betreden.

ETA Canada aanvragen in 4 eenvoudige stappen

Stap 1: Persoonsgegevens van de aanvrager: Het is belangrijk dat u uw persoonsgegevens correct overneemt uit uw paspoort.

Stap 2: Paspoortgegevens: Uw paspoort dient minimaal geldig te zijn tot het einde van uw verblijf in Canada.

Stap 3: Werkgevergegevens: Hier vult u uw beroep in en uw beschikbare budget voor uw reis.

Stap 4: Achtergrondvragen: Hier wordt u een aantal vragen gesteld met betrekking tot uw verleden en gezondheid. Dit zijn slechts verplichte voorwaarden waaraan u dient te voldoen.

U kunt hier uitgebreide informatie vinden over de vragen die gesteld worden in het ETA formulier.

REGELS REIZEN MET EEN ETA CANADA

*Een ETA Canada is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen per vliegtuig.

*Wanneer u op doorreis gaat via de Canada (ook terwijl u de luchthaven niet verlaat) is een reistoestemming noodzakelijk.

*U dient bij aankomst te beschikken over een retourticket of een doorreisticket van een luchtvaartmaatschappij. Betreedt u Canada over land of over zee dan heeft u geen ETA Canada nodig.

*U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort. 

VOOR WIE IS HET VERPLICHT?

Nederlanders en Belgen die Canada willen inreizen, moeten vooraf het ETA aanvragen dat Canada verplicht stelt. Dit wil zeggen dat u bij aankomst in Canada dient te beschikken over een reistoestemming voor Canada. Deze reistoestemming is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar Canada waarbij het verblijf doorgaans voor 6 maanden wordt toegekend.

Bijna alle landen binnen de EU kunnen een reistoestemming voor Canada aanvragen, met uitzondering van Bulgarije en Roemenië. Bulgaren en Roemenen zullen een visum aan moeten vragen.

Als u niet in aanmerking komt voor een ETA voor Canada dan zal u een visum Canada aan moeten vragen.

WELKE REIZIGERS ZIJN VRIJGESTELD?

*Reizigers over land of over zee.

*Diplomaten.

*Luchtvaart/cabinepersoneel.

*Personen met een permanente verblijfsvergunning van Canada.

*Houders van een "study permit" of "work permit" verkregen vanaf 1 augustus 2015.

BETALINGSMODEL EN FACTURERING 

Onze service biedt ondersteuning en hulp aan reizigers, die op zoek zijn naar een onmiddellijke ETA voor Canada. Daarbij betaalt u de prijs van het visum zoals deze wordt bepaald door de overheid van Canada, dit bedrag is vastgesteld op $7,- (CAD).

Wij vragen voor onze bemiddelings- en administratiekosten €12,- per aangevraagd visum. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een vast totaalbedrag van €17,-

Wilt u een afschrift van uw reistoestemming ook per post ontvangen? Dan brengen wij €3,- extra in rekening per aanvraag. Bij een afgewezen ETA, storten wij het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening.

*Uw gegevens zijn tijdens verzending beveiligd met een SSL verbinding!

 

Samenvatting

Met onze factsheet heeft u de belangrijkste informatie nogmaals in een beknopt overzicht. Handig om snel een passend antwoord te vinden op de meest gestelde vragen omtrent het ETA voor Canada.

Deze factsheet is met zorg samengesteld door Evisa application services om aan de vraag van reizigers te voldoen.

Download beknopte reisinformatie over de ETA

Reisdoel Toeristisch/zakelijk
Geldigheidsduur 5 jaar
Verblijfsduur 6 Maanden  (of korter)
Reisdocument Paspoort
Kosten €17,-
Levertijd 24 uur (max 72uur)
Waar aanvragen Alleen online mogelijk

Disclaimer: Deze website is niet aangesloten bij de Canadese regering. U kunt direct uw ETA aanvragen bij het elektronische systeem van de Canadese overheid zonder het gebruik van deze service. Daarbij betaalt u de prijs zoals deze wordt bepaald door de Canadese regering, dit bedrag is vastgesteld op$7,- (CAD). Webadres: www.cic.gc.ca

Wij vragen voor onze bemiddelings- en administratiekosten inclusief consulaire kosten per ETA aanvraag €17,-. Met onze service krijgt u de volgende voordelen: - Betalen met iDeal of Mister Cash - Nederlandse klantenservice (openingstijden zie contactpagina) - Handmatige controle van elke aanvraag - U betaalt niets voor een afgewezen aanvraag!

 

Nieuws

28 juli 2019

VN zegt dat het plan van Canada om Wood Buffalo National Park te redden niet voldoende is

Het gaat niet zo goed met Wood Buffalo National Park. Het zou maar zo eens kunnen dat dit enorme noordelijke park op de lijst van 'World Heritage in Danger' komt te staan.

Lees meer
06 juli 2019

Typisch Canadees eten

Gaat u binnenkort naar Canada? Dan bent u vast benieuwd naar typische Canadese lekkernijen. Wij hebben alvast de Canadese specialiteiten voor u op een rijtje gezet.

Lees meer
04 juni 2019

Pasfoto eisen visum Canada

Wanneer het voor u niet mogelijk is om een ETA aan te vragen voor Canada, dient u een visum aan te vragen. Maar, wat zijn de eisen van de pasfoto? Wij hebben het voor u uitgezocht.

Lees meer