ETA Canada Aanvragen

De aankomstdatum op uw visum zal worden ingesteld op [Date] [Days] dag(en) eerder, om bij vluchtwijzigingen of een vervroegde aankomstdatum problemen te voorkomen.

eTA aanvragen voor Canada

Om naar Canada te kunnen reizen is een eTA Canada aanvragen verplicht. Het invullen van een eTA aanvraagformulier doet u eenvoudig online. De kosten hiervan bedragen €17,- per reiziger. De betaling kan veilig middels iDEAL, bancontact of creditcard. Na toekenning bedraagt de geldigheidsduur van de eTA Canada vijf jaar.

Een ETA Canada kan op ieder gewenst moment online worden aangevraagd. Wij adviseren u indien mogelijk om uw aanvraag ongeveer een maand voor uw vertrekdatum in te dienen, in ander geval minstens 72 uur voor aanvang van uw reis.

In bepaalde gevallen neemt de Canadese overheid tot 72 uur om tot een beslissing te komen om uw reis goed te keuren. Indien het Canadese CIC om extra documenten vraagt, kan de procedure enkele weken duren. Om deze reden raden wij u aan om uw ETA aanvraag minimaal 1 maand voor uw vertrekdatum in te dienen.

Maakt u een overstap in Amerika? Dan moet u ook verplicht een ESTA voor de Verenigde Staten aanvragen. Dit kan eenvoudig online op www.esta-aanvragen.nl

Naast de ingebouwde controles in ons formulier, worden alle aanvragen nogmaals door onze visum-specialisten gecontroleerd. Zij nemen contact op met de klant indien er vragen zijn. Zolang uw aanvraag nog niet verwerkt is, kunnen wij alles nog voor u aanpassen. Doorgaans ontvangt u uw eTA binnen enkele uren. Het kan voorkomen dat uw gegevens nader worden bekeken door de Canadese overheid waardoor het proces langer in beslag kan nemen. Uiteraard stellen wij u hiervan op de hoogte.

Wij raden aan om uw Canada eTA minimaal één maand voorafgaand aan uw reis aan te vragen. Vraag direct uw eTA aan, zodat u met een gerust hart naar Canada kunt reizen. 

Hoe werkt een eTA aanvragen? 

 • Het invullen van het eTA Canada formulier gebeurt volledig online. Een eTA aanvragen duurt ongeveer 3 minuten.
 • De betaling van een eTA Canada aanvraag gebeurt veilig en vertrouwd middels iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visacard of eMaestro.
 • Zodra er een status bekend is van uw aanvraag, ontvangt deze samen met het officiële eTA document per e-mail. Doorgaans al binnen enkele uren. 

Wat is een eTA?

Een eTA is een verplichte reistoestemming waarmee u zonder visum naar Canada kunt reizen. Het eTA kan alleen online aangevraagd worden en is bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of toeristische met een maximale verblijfsduur van een half jaar. Het eTA Canada geldigheidsperiode is vijf jaar, tenzij ondertussen uw paspoort vervalt. Dat heeft te maken met het feit dat het eTA elektronisch gekoppeld is aan het paspoortnummer. Daarom kunt u een eTA ook alleen met een paspoort aanvragen. In de meeste gevallen ontvangt u uw reistoestemming binnen enkele uren en kan de beoordeling maximaal 72 uur duren. De eTA Canada kosten bedragen €17,- per reiziger. 

eTA aanvragen voor meerdere personen? 

Wanneer u met meerdere personen reist, dan is het mogelijk om een eTA Canada groepsaanvraag in te dienen. U vult dan eerst uw eigen gegevens in op het formulier. Aan het einde hiervan krijgt u de optie om een familielid of reiziger toe te voegen. Hierna kunt u de gegevens van uw medereiziger invullen. Nadat alle reizigers zijn toegevoegd betaalt u voor alle personen tegelijk. Wanneer u een groepsaanvraag heeft ingediend, ontvangt alleen de hoofdaanvrager alle correspondentie en uiteindelijk ook alle eTA verklaringen.

Wanneer ontvang ik mijn eTA Canada?

De leveringstijd van het eTA Canada is doorgaans enkele uren. Zodra de status van uw aanvraag bekend is sturen wij u een e-mail met hierin het officiële document. In sommige gevallen heeft de Canadese overheid meer tijd nodig voor het beoordelen van uw aanvraag. Dit kan maximaal 72 uur in beslag nemen. Wanneer de Canadese overheid om meer informatie vraagt, dient u een account aan te maken en de gevraagde informatie te uploaden. Dit proces kan zelfs een aantal weken duren. Wij willen u adviseren uw eTA goed te bewaren en te controleren alvorens u vertrekt. De eTA Geldigheid bedraagt vijf jaar.

 

Benodigdheden tijdens de eTA aanvraag

Om de aanvraag van uw reistoestemming voor Canada zo spoedig mogelijk te laten verlopen is het verstandig om alvast een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden. Bekijk hieronder de benodigdheden alvorens u start met het aanvragen van uw Canada eTA.

Stap 1: Persoonsgegevens van de aanvrager(s)
Bij de eerste stap van het online aanvraagformulier dienen de persoons- en adresgegevens opgegeven te worden. Vraagt u een eTA voor meerdere personen aan, dan doet u er verstandig aan om ook de persoons- en adresgegevens van deze reizigers bij de hand te houden. Aan het eind van de aanvraag krijgt u de mogelijkheid om een familielid of reiziger toe te voegen.

Stap 2: Paspoort

De tweede stap van het formulier betreft het invullen van de paspoortgegevens. Houd uw paspoort, en die van eventuele medereizigers, bij de hand. Er zal bijvoorbeeld gevraagd worden naar de datum van afgifte, vervaldatum, land van afgifte en het paspoortnummer. Een fout ingevuld paspoortnummer kan voor grote problemen zorgen. Controleer het daarom met zorg. 

Stap 3: Werkgevergegevens
Ten derde wordt er gevraagd naar uw huidige of voormalige werkgevergegevens. Bent u momenteel werkloos, dan selecteert u ‘Werkloos’ bij arbeidssector zodat u de overige vragen niet hoeft in te vullen. Indien u student bent, dan kunt u “Student” selecteren. Wanneer u gepensioneerd bent, kunt u “Gepensioneerd” invullen.

Stap 4: Achtergrondvragen

Tot slot worden er een aantal vragen gesteld met betrekking tot uw gezondheid en eerdere visumaanvragen. Wanneer u een van deze vragen onverhoopt met ‘ja’ moet beantwoorden, is de kans groot dat uw eTA aanvraag afgewezen wordt. Wel willen wij u adviseren deze vragen naar waarheid in te vullen.

Visum Canada of een eTA

Reist u binnenkort naar Canada, maar is het voor u onduidelijk welke reistoestemming u dient aan te vragen? Hier geven wij antwoord op deze vraag. Er zijn twee soorten reistoestemmingen, namelijk: eTA voor Canada en het fysieke visum. Het aanvraagproces van het eTA verloopt vele malen sneller, en de kosten zijn lager. Wanneer u voldoet aan de volgende eisen kunt u het eTA aanvragen:
 • Het verblijf duurt niet langer dan 6 maanden;
 • Alle veiligheidsvragen in het aanvraagformulier kunnen met ‘Nee’ beantwoord worden;
 • U geen strafrechtelijk verleden heeft;
 • Er een retour- of doorreisticket tot beschikking is;
 • Binnen Canadees grondgebied wordt een overstap gemaakt;
 • Het doel van uw reis toeristisch of zakelijk is, zonder dat er sprake is van betaalde diensten.
 • U kunt dus bijvoorbeeld een vergadering bijwonen en klanten of leveranciers bezoeken.
 • Voldoet u niet aan deze eisen? Dan moet u het Visum Canada aanvragen.

  Kosten eTA

  De eTA Canada kosten bedragen €17,- per persoon. Daarbij betaalt u de prijs van het reisdocument zoals deze wordt bepaald door de overheid van Canada, dit bedrag is vastgesteld op $7,- (CAD). Wij vragen voor onze bemiddelings- en administratiekosten €12,- per aangevraagd visum. Ongeacht de wisselkoers hanteren wij een totaalbedrag van 17 euro, inclusief consulaire kosten.
  Standaard sturen wij uw goedgekeurde eTA verklaring per e-mail toe. Wilt u deze ook per post ontvangen, dan kunt u dit tijdens de eTA aanvraag aanvinken. Wij rekenen hier (naast de kosten eTA Canada) per aanvraag €3,- extra voor. Wordt uw eTA aanvraag afgewezen? Dan storten wij het volledige aankoopbedrag terug op uw rekening (minder dan een halve procent van alle aanvragen wordt afgekeurd).

  Samenvatting

  Met onze factsheet heeft u de belangrijkste informatie nogmaals in een beknopt overzicht. Handig om snel een passend antwoord te vinden op de meest gestelde vragen omtrent het ETA voor Canada.

  Deze factsheet is met zorg samengesteld door Evisa application services om aan de vraag van reizigers te voldoen.

  Download beknopte reisinformatie over de ETA

  Reisdoel Toeristisch/zakelijk
  Geldigheidsduur 5 jaar
  Verblijfsduur 6 Maanden  (of korter)
  Reisdocument Paspoort
  Kosten €17,-
  Levertijd 24 uur (max 72uur)
  Waar aanvragen Alleen online mogelijk

  Disclaimer: Deze website is niet aangesloten bij de Canadese regering. U kunt direct uw ETA aanvragen bij het elektronische systeem van de Canadese overheid zonder het gebruik van deze service. Daarbij betaalt u de prijs zoals deze wordt bepaald door de Canadese regering, dit bedrag is vastgesteld op$7,- (CAD). Webadres: www.cic.gc.ca

  Wij vragen voor onze bemiddelings- en administratiekosten inclusief consulaire kosten per ETA aanvraag €17,-. Met onze service krijgt u de volgende voordelen: - Betalen met iDeal of Mister Cash - Nederlandse klantenservice (openingstijden zie contactpagina) - Handmatige controle van elke aanvraag - U betaalt niets voor een afgewezen aanvraag!

   

  Nieuws

  04 oktober 2021

  ArriveCAN app: Het online toegangsformulier voor Canada

  De overheid van Canada heeft een online formulier voor gezondheidsverklaringen ingevoerd die alle reizigers dienen in te vullen voor hun reis naar Canada. Deze kan middels een app op de telefoon ingevuld worden. Het is verplicht om deze bij u te dragen. Hier wordt tevens naar gevraagd tijdens het inchecken op het vliegveld.

  Lees meer
  26 maart 2020

  Reizen naar Canada en het Coronavirus

  Het Coronavirus zorgt ervoor dat veel landen beperkingen plaatsen op de inreismogelijkheden. In dit artikel vindt u de informatie over het reizen naar Canada.

  Lees meer
  28 juli 2019

  VN zegt dat het plan van Canada om Wood Buffalo National Park te redden niet voldoende is

  Het gaat niet zo goed met Wood Buffalo National Park. Het zou maar zo eens kunnen dat dit enorme noordelijke park op de lijst van 'World Heritage in Danger' komt te staan.

  Lees meer